Wreszcie prawdziwa i rozsądna reforma.
Autor | ~Przyszły emeryt [95.41.132.*]
2010-01-12 17:23
Obecnie, po ponad 10 latach, wyraźnie widać jak bardzo reforma emerytalna była przeprowadzona po amatorsku i byle jak. Oprócz głównego celu, czyli obniżenia emerytur ujawniło się wiele innych słabości, o których szczegółowo pisali nieliczni eksperci, natomiast większość dosłownie piała z zachwytu. Stworzone z niczego, silne lobby funduszowe oraz propaganda medialna skutecznie blokowała wszelkie próby "refomowania " reformy.
Tym wiekszy jest mój podziw i satysfakcja, że wreszcie zaproponowano naprawdę odważną, mądrą i racjonalną korektę obowiązującego systemu.
Brawo pani min. Fedak, Ministerstwo Pracy i cały rząd. Trzymam kciuki, aby ta reforma się udała a Wam, przyszli emeryci, życzę abyście przejrzeli na oczy i naprawdę zapoznali się z pdstawami obecnego systemu i proponowanymi zmianami.
P.S.
1. guru Góra niech lepiej się nie odzywa i nie płacze, a najlepiej, jakby wogóle zniknął z firnamentu.
2. Jestem zwyklym czlonkiem OFE, który do tej pory czuł się przez dotychczasową reformę emerytalną, po prostu nabitym w butelkę.
Tym wiekszy jest mój podziw i satysfakcja, że wreszcie zaproponowano naprawdę odważną, mądrą i racjonalną korektę obowiązującego systemu.
Brawo pani min. Fedak, Ministerstwo Pracy i cały rząd. Trzymam kciuki, aby ta reforma się udała a Wam, przyszli emeryci, życzę abyście przejrzeli na oczy i naprawdę zapoznali się z pdstawami obecnego systemu i proponowanymi zmianami.
P.S.
1. guru Góra niech lepiej się nie odzywa i nie płacze, a najlepiej, jakby wogóle zniknął z firnamentu.
2. Jestem zwyklym czlonkiem OFE, który do tej pory czuł się przez dotychczasową reformę emerytalną, po prostu nabitym w butelkę.
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- Wreszcie prawdziwa i rozsądna reforma. ~Przyszły emeryt, 2010-01-12 17:23
- Re: Wreszcie prawdziwa i rozsądna reforma. ~zrobiony w banbuko, 2010-01-12 17:31
- Dwa uścislenia ~antydoradca, 2010-01-13 09:20

|
|
|
|