To jakaś bzdura
Najpierw autor pisze w artykule "Tezy wyroku wykluczają np. stosowanie średnich cen rynkowych jako punktu odniesienia przy wyliczaniu nadpłaty.", a chwilę później we wzorze mamy "średnia cena rynkowa samochodu : 1,22 : [...]" itd.
Coś się komuś pomyliło, bo takie wyliczanie to kompletna bzdura. Zwrot powinien być różnicą pomiędzy wartością akcyzy wyliczoną na starych zasadach, a wartością wyliczoną na nowych prawda? Co ma do tego jakaś wartość rynkowa? Mam umowę kupna sprzedaży z kwotą 1050 euro i to jest podstawą, a nie jakaś wartość rynkowa. Gdybym chciał kupić auto w cenie rynkowej to nie kwapiłbym się do wyjeżdżania za granicę i kupowania auta z silnikiem do wymiany...
Dodam jeszcze że mam wyrok w swojej sprawie z 11.04.2007 WSA w Gdańsku uchylający decyzję Izby Celnej w Gdyni odmawiającej zwrotu nadpłaconego podatku akcyzowego...
sb@sysinfo.pl
Coś się komuś pomyliło, bo takie wyliczanie to kompletna bzdura. Zwrot powinien być różnicą pomiędzy wartością akcyzy wyliczoną na starych zasadach, a wartością wyliczoną na nowych prawda? Co ma do tego jakaś wartość rynkowa? Mam umowę kupna sprzedaży z kwotą 1050 euro i to jest podstawą, a nie jakaś wartość rynkowa. Gdybym chciał kupić auto w cenie rynkowej to nie kwapiłbym się do wyjeżdżania za granicę i kupowania auta z silnikiem do wymiany...
Dodam jeszcze że mam wyrok w swojej sprawie z 11.04.2007 WSA w Gdańsku uchylający decyzję Izby Celnej w Gdyni odmawiającej zwrotu nadpłaconego podatku akcyzowego...
sb@sysinfo.pl
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- To jakaś bzdura ~Cobaltus, 2007-04-16 11:00
- Ludzie to tekst pełen błędów ~analityk, 2007-04-16 17:19
- A odsetki ? ~Art, 2007-04-16 21:31
- Re: A odsetki ? ~Cobaltua, 2007-04-17 12:02
- Zasady zwrotu akcyzy za samochody używane ~Olek, 2007-04-21 15:09
- Zasady zwrotu akcyzy za samochody używane ~zukjan, 2007-12-27 13:20

|
|