TFI - jak zapłącić mniej podatku od zysku? Prosze o pomoc
Autor | draczka [83.11.232.*]
2007-11-08 20:31
W tym roku udalo mi sie zarobic przyjmijmy 100tys w zamknietym fundusza WBK Asset... czujnie wybierałem pieniedze w czerwcu, z tego bede musial zaplacic19% od zysku czyli 19tys zł, po czym wplacilem moje pienidza poprzez mbank na 10 róznych funduszy polskich. Posiadam na tym portfelu do dnia dzisiejszego 10tys straty.
Do rzeczy. Chcialem na raz umorzyc jednostki we wszytskich fund ( i w nastepnym tyg ponowanie wpłacicć pieniedze na te fundusze). zeby zanotowac strate (10tys) i ta strate chcialem sobie odliczyc od od tych 19tyś ktore bede musial zapłacic. 19-1=9tys tyle w rzeczywisotsci bym zapłacił zamiast 19 tys?
Czy dobrze to sobie wykombinowałęm czy taka operacja jest możliwa?
Jak to w praktyce wyglada?
Z góry dziekuje za rady i sugestie, w razie watpliwosci jakiś prosze pytać- odpowiem
Pozdrawiam
Do rzeczy. Chcialem na raz umorzyc jednostki we wszytskich fund ( i w nastepnym tyg ponowanie wpłacicć pieniedze na te fundusze). zeby zanotowac strate (10tys) i ta strate chcialem sobie odliczyc od od tych 19tyś ktore bede musial zapłacic. 19-1=9tys tyle w rzeczywisotsci bym zapłacił zamiast 19 tys?
Czy dobrze to sobie wykombinowałęm czy taka operacja jest możliwa?
Jak to w praktyce wyglada?
Z góry dziekuje za rady i sugestie, w razie watpliwosci jakiś prosze pytać- odpowiem
Pozdrawiam
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- TFI - jak zapłącić mniej podatku od zysku? Prosze o pomoc draczka, 2007-11-08 20:31
- Re: TFI - jak zapłącić mniej podatku od zysku? Prosze o pomoc emil_szweda, 2007-11-27 15:30

|
|
|