Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Splata raty kredytu o jeden dzien za wczesnie

Autor  |  kasia_jan [79.73.21.*]    2008-11-05 20:33
Witam,

Mam kredyt we frankach w Dom Banku. W zeszlym miesiacu (dokladnie 29-go)zaplacilam rate kredytu po otrzymaniu maila z Dom Banku z przeliczona kwota raty na zlotowki. Email otrzymalam rowniez 29-go. Wczoraj dostalam emaila z Banku o niedoplacie w wysokosci 47,97zl. Zadzwonilam od razu do banku z prosba o wyjasnienie z kad sie wziela niedoplata jezeli wplacilam rate przez nich wyliczona. Okazalo sie ze zaplacilam ja o dzien czy dwa za wczesnie. Dowiedzialam sie ze kurs franka byl inny w dniu 31-szy pazdziernika i z tad ta niedoplata.

Czy jest to zgodne z prawem kiedy Bank mnie sam informuje o splacie kredytu i podaje mi wysokosc tej wplaty przeliczona na zlotowki a nastepnie wymaga ode mnie doplaty poniewaz dzien pozniej zmienil sie kurs. Dodam jeszcze ze Dom Bank nie ma opcji zlecenia stalego wiec co miesiac przelewam raty przez internet (mieszkam w Anglii), staram sie to robic jak tylko dostaje od nich maila zebym w razie problemow z bankowoscia internetowa mogla poprosic kogos w Polsce o wplacenie mi tej raty.

Przyznam ze mam ochote wziac kredyt w Anglii zeby wczesniej splacic kredyt w Polsce, sadze ze mniej stresu by mnie to kosztowalo.

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »