Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi

Rozliczanie z umów oraz AIP Akademicki Inkubator Przedsiebiorczości

Autor  |  ~Ciurek [79.190.133.*]    2010-02-08 14:06
Witam wszystkich serdecznie

mialbym pytanie w zwiazku z tym ze bede otwierac dzialalnosc za posrednictwem Akademickiego Inkubatora Przedsiebiorczosci.
oznacza to ze nie bede sie bezposrednio rozliczac z dochodow z urzedem skarbowym tylko za posrednictwem AIP (sama dzialalnosc bedzie nalezec do fundacji AIP i bedzie jednym z jego pionow, a ja bede poprostu "zarzadzal" tym pionem).
w zwiazku z tym iz bede sprzedawac uzywane przedmioty (czesci samochodowe) ktore bede pozyskiwac na terenie calej polski oraz za granica, niemozliwe byloby podpisywanie umow bezposrednio miedzy sprzedajacym a AIP (a umowy musialby podpisywac dyrektor oddzialu AIP do ktorego bede nalezec).
dyrektor doradzil mi ze poprostu oni na wszystkie rzeczy beda spisywac umowy bezposrednio ze mna.
czyli ja kupie jakies towary, a pozniej po cenie zakupu im sprzedam (odprowadzony bedzie podatek 2% od umow cywilno prawnych), nastepnie towar bedzie sprzedany za posrednictwem AIP juz z zyskiem ktory bedzie opodatkowany FAKTURA VAT-MARZA).
w jaki sposob ja mam sie rozliczac z tych tranzakcji (czyli zakup towaru i odsprzedaz go po tej samej cenie AIP).

mam nadzieje iz przedstawilem sprawe w miare mozliwosci jasno i uzyskam odpowiedz.

pozdrawiam serdecznie

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
  • Rozliczanie z umów oraz AIP Akademicki Inkubator Przedsiebiorczości ~Ciurek, 2010-02-08 14:06