Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi

Rewolucja emerytalna... według PSL

Autor  |  ~Vivat [195.20.110.*]    2010-02-09 14:50
+  Przeczytaj komentowany artykuł
Panie Bogusławie Półtorak, niech Pan się zastanowi zanim Pan zacznie krytykować pomysł PSL-u. Swego czasu wierzyłem Platformie Obywatelskiej i ludziom związanym z tą formacją, głosowałem na nich. Ale widzę, że oni oprócz dbania o własne interesy i interesy zagranicznych korporacji nie mają nic do zaproponowania.
Nie podoba mi się bardzo ta nagonka na KRUS mimo, że sam płacę od 30 lat potężny haracz na ten z...ny ZUS. OFE według mnie to też oszustwo. Powinniśmy faktycznie płacić minimalne składki aby dostać emeryturę na podstawowym poziomie a tyle ile każdy by uważał i na ile by go było stać, odkladał by (inwestował) według siebie. I niech mi nikt nie mówi, że ludzie w Polsce są za głupi lub nierozsądni i nie będą umieli sami zadbć o swoją przyszłość!!!
A co do dopłat do KRUS-u, to niech wreszcie popatrzą ile co miesiąc ZUS dopłaca do "mundurowych" emerytur!!! Tam to dopiero byłoby na czym zaoszczędzić!!!
No ale cóż ZUS musi trwać dalej aby wypasione emeryturki mundurowych były na czas wypłacane. Jak długo to jeszcze potrwa?

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »