Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Re: Zakup akcji za tylko 2000zł...jakie?

Autor  |  ~vanille [83.9.41.*]    2010-04-09 20:36
„Nie inwestuj, jeśli nie stać cię na poniesienie strat."

dobrze, że zaczynasz od małej kwoty - mniej będą bolały straty

najlepiej zainwestuj te środki we własną wiedzę, a jak chcesz pobawić się na runku i zaspokoić emocję, adrenalinę itp. otwórz rachunek demo forex lub wykreuj swój wirtualny portfel, który możesz kontrolować raz na tydzień w weekend

jeżeli powierzysz te pieniądze komuś (instytucja finansowa) to będą one pracowały najpierw dla nich, a potem dopiero dla ciebie, a przy załamaniu trendu zostaniesz od razu inwestorem długoterminowym,

niczego nie nauczysz się o rynku powierzając "zarządzającym" swoje pieniądze, a co najgorsze, nie nauczysz się pojęcia STRATY, która w inwestowaniu jest najważniejszym ogniwem

"Ludzie wierzą, że da się zarobić masę pieniędzy przy małym wysiłku. Myślą, że łatwo jest rocznie zyskać 100 procent, przeprowadzając w weekendy krótkie analizy. To śmieszne." – Monroe Trout

Zauważyłem, że zawsze gdy ponosiłem stratę, czegoś mnie to nauczyło. Starałem się traktować stratę jak opłatę za naukę w Wyższej Szkole Inwestowania. Dopóki się cze-goś uczymy dzięki naszym stratom, dopóty nie są one w rzeczywistości stratami. – Tom Basso

Auta dla Firm w Super Ofercie!

Fiat Professional : Ducato, Doblo, Scudo, Fiorino
Sprawdź rabaty w Viamot – Dealer w Krakowie!

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »