Re: Wyżnikiewicz: Minister(stwo) odejdzie od długookresowej reformy emer
Dać możliwość jeszcze raz wyboru miedzy OFE a ZUSem
Jak wybierałem OFE to miałem możliwość zrobienia z gotówką co chciałem w momencie przejścia na emeryturę i TYLKO dla tego wybrałem OFE inaczej bym w ZUSie został
Teraz wychodzi na to że OFE pobierając ode mnie sutą składkę inwestuje większość moich pieniędzy w obligacje. Na dodatek firmy zarządzające pobierają prowizje od całego kapitału co miesiąć
Napisze jeszcze raz
DAĆ MOŻLIWOŚĆ PONOWNEGO WYBORU MIEDZY OFE a ZUS albo co lepsze miedzy OFE a IKE
Przecież gdyby każdy tą składkę co idzie na OFE wpłacał na IKE-Obligacje to wyszedłby na tym znacznie lepiej niż w OFE
Jak wybierałem OFE to miałem możliwość zrobienia z gotówką co chciałem w momencie przejścia na emeryturę i TYLKO dla tego wybrałem OFE inaczej bym w ZUSie został
Teraz wychodzi na to że OFE pobierając ode mnie sutą składkę inwestuje większość moich pieniędzy w obligacje. Na dodatek firmy zarządzające pobierają prowizje od całego kapitału co miesiąć
Napisze jeszcze raz
DAĆ MOŻLIWOŚĆ PONOWNEGO WYBORU MIEDZY OFE a ZUS albo co lepsze miedzy OFE a IKE
Przecież gdyby każdy tą składkę co idzie na OFE wpłacał na IKE-Obligacje to wyszedłby na tym znacznie lepiej niż w OFE
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- Ja już protestuję przeciwko okradaniu mnie przez OFE ~seth, 2010-01-12 13:07
- Re: Ja juĹź protestujÄ przeciwko okradaniu mnie przez OFE ~obywatel , 2010-01-12 15:45
- Wyżnikiewicz: Minister(stwo) odejdzie od długookresowej reformy emerytal infinum, 2010-01-12 16:37
- Re: Wyżnikiewicz: Minister(stwo) odejdzie od długookresowej reformy emer ~zrobiony w banbuko, 2010-01-12 16:56

|
|
|