Re: Wreszcie prawdziwa i rozsądna reforma.
Autor | ~zrobiony w banbuko [85.89.173.*]
2010-01-12 17:31
Przede wszyskim co innego mówli jak OFE startowało a co innego jest teraz.
Dać możliwość jeszcze raz wyboru miedzy OFE a ZUSem
Jak wybierałem OFE to miałem możliwość zrobienia z gotówką co chciałem w momencie przejścia na emeryturę i TYLKO dla tego wybrałem OFE inaczej bym w ZUSie został
Teraz wychodzi na to że OFE pobierając ode mnie sutą składkę inwestuje większość moich pieniędzy w obligacje. Na dodatek firmy zarządzające pobierają prowizje od całego kapitału co miesiąć
Napisze jeszcze raz
DAĆ MOŻLIWOŚĆ PONOWNEGO WYBORU MIEDZY OFE a ZUS albo co lepsze miedzy OFE a IKE
Przecież gdyby każdy tą składkę co idzie na OFE wpłacał na IKE-Obligacje to wyszedłby na tym znacznie lepiej niż w OFE
Dać możliwość jeszcze raz wyboru miedzy OFE a ZUSem
Jak wybierałem OFE to miałem możliwość zrobienia z gotówką co chciałem w momencie przejścia na emeryturę i TYLKO dla tego wybrałem OFE inaczej bym w ZUSie został
Teraz wychodzi na to że OFE pobierając ode mnie sutą składkę inwestuje większość moich pieniędzy w obligacje. Na dodatek firmy zarządzające pobierają prowizje od całego kapitału co miesiąć
Napisze jeszcze raz
DAĆ MOŻLIWOŚĆ PONOWNEGO WYBORU MIEDZY OFE a ZUS albo co lepsze miedzy OFE a IKE
Przecież gdyby każdy tą składkę co idzie na OFE wpłacał na IKE-Obligacje to wyszedłby na tym znacznie lepiej niż w OFE
- Wreszcie prawdziwa i rozsądna reforma. ~Przyszły emeryt, 2010-01-12 17:23
- Re: Wreszcie prawdziwa i rozsądna reforma. ~zrobiony w banbuko, 2010-01-12 17:31
- Dwa uścislenia ~antydoradca, 2010-01-13 09:20

|
|
|