Re: Spłata rat frankami nie będzie łatwa
od ponad roku jestem posiadaczką kredytu hipotecznego w millenium i od 1-wszej raty spłacam mój kredyt we frankach - frankami zakupionymi w kantorze, oszczędzjąc co m-c kilkadziesiąt pln.
jak to zrobiłam? - przed podpisaniem umowy kredytowej przeczytałam regulamin kredytu i znalazłam tam zapis umożliwiający klientowi takie rozwiązanie - BEZPŁATNIE - wystarczyło jedynie zaznaczyć taką chęć przed podpisaniem umowy..
oczywiście nikt mnie o tym nie poinformował, ale też nie odmówił, gdy powiedziałam, że sobie życzę..
zdaję sobie sprawę, że millenium było wyjątkiem dając taką możliwość.
ale bardziej chciałam pokazać to, że klienci nie czytając dokumentów, które przecież są dla nich dostępne, nie korzystają z zapisów, które są dla nich korzystne..
dla potwierdzenia swych słów dodam - w oddziale, w którym pracuję/nie jest to oczywiście millenium/ - jeszcze dwie osoby, poza mną, mają kredyt w millenium we frankach i żadna z nich nie może go spłacac frankami w kasie, poniewaz żadna z nich przed podpisaniem umowy tego nie wiedziała..a przecież pracują w bankowości i mimo to nie czytają, ehh..
jak to zrobiłam? - przed podpisaniem umowy kredytowej przeczytałam regulamin kredytu i znalazłam tam zapis umożliwiający klientowi takie rozwiązanie - BEZPŁATNIE - wystarczyło jedynie zaznaczyć taką chęć przed podpisaniem umowy..
oczywiście nikt mnie o tym nie poinformował, ale też nie odmówił, gdy powiedziałam, że sobie życzę..
zdaję sobie sprawę, że millenium było wyjątkiem dając taką możliwość.
ale bardziej chciałam pokazać to, że klienci nie czytając dokumentów, które przecież są dla nich dostępne, nie korzystają z zapisów, które są dla nich korzystne..
dla potwierdzenia swych słów dodam - w oddziale, w którym pracuję/nie jest to oczywiście millenium/ - jeszcze dwie osoby, poza mną, mają kredyt w millenium we frankach i żadna z nich nie może go spłacac frankami w kasie, poniewaz żadna z nich przed podpisaniem umowy tego nie wiedziała..a przecież pracują w bankowości i mimo to nie czytają, ehh..
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- Spłata rat frankami nie będzie łatwa ~kris, 2009-06-30 08:07
- Spłata rat frankami nie będzie łatwa ~ala3, 2009-06-30 09:49
- Jak nie kijem go to pałą... banki dawno się na to przygotowały i wpisały ~eurokredycik, 2009-06-30 10:10
- Spłata rat frankami nie będzie łatwa ~ktoś, 2009-06-30 10:31
- Re: Spłata rat frankami nie będzie łatwa ~M.E.L., 2009-06-30 18:09
- Re: Spłata rat frankami nie będzie łatwa tf_pelek, 2009-06-30 12:36
- Re: Spłata rat frankami nie będzie łatwa ~orcs, 2009-07-01 17:32
- (wiadomość usunięta przez moderatora) (usunięty), 2009-06-30 12:44
- Re: Spłata rat frankami nie będzie łatwa ~bankowiec-też klient, 2009-07-05 10:48

|
|
|