Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi

Re: Sales Profi

Autor  |  ~Patrzący z boku [91.208.10.*]    2009-11-12 13:36
Witam
Tak sobie czytam to forum i moje rozbawienie rośnie wraz ilością przeczytanych wpisów. Hmm.. mam możliwość przyglądania się firmie "z boku" i mogę skonfrontować te wpisy z własnymi obserwacjami :-)
1) Jak patrzę na większość wpisów na tym forum to mam wrażenie, że dokonali ich zawistni menedżerowie z innych agencji, którzy przegrali z Sales Profi na polu rekrutacji nowych współpracowników, nie mogąc zaoferować atrakcyjnych warunków (i nie chodzi tu tylko o prowizje) potencjalnym współpracownikom
2) Nikt nie wypowiada się na tym forum o największym kapitale tej firmy - czyli samym TJ. To jest przedmiot zazdrości wielu firm ubezpieczeniowych i struktur sprzedażowych. TJ to osoba o udokumentowanym paśmie sukcesów w kilku zakładach ubezpieczeń i w firmach pośrednictwa finansowego (m.in. wiele mu zawdzięcza wielu menedżerowów jedej z wymienionych powyżej firm na 3 litery :-) ). TJ to osoba, która po wielu latach parcy na cudzy rachunek postanowiła wreszcie zainwestować swą wiedzę i doświadczenie we własny biznes. A że jest parwdziwym guru sprzedaży - PRAKTYKIEM!!! nie opowiadaczem - zbudował w ciągu niecałego roku jedną z największych agencji w Aegonie!!! To jest sukces! Dlatego tak wiele osób stara się zdyskredytować Sales Profi, bo nikt z z tych "opluwaczy", często wiele lat budujących swoje zespoły, nie jest w stanie powtórzyć jego wyczynu. Sukces zbudowany w czasach kryzysu... Tak, to musi boleć zawistnych konkurentów :-) Tylko tak można wyjaśnić zajadłość ataków na TJ - po prostu zwykła ludzka zawiść.
Kluczem sukcesu Sales Profi - tego nie może zrozumieć wielu anatgonistów -jest technologia, wypracowana podczas wieloletniej pomocy innym w rozwijaniu swoich biznesów. Różnica między TJ a innymi menedżarami jest taka, że inni nie potrafią w rok zbudować liczącej się organziacji, a TJ udowodnił, że to potrafi, że ja coś mówi to wie o czym mówi :-) Poza tym nie kryje się ze swoją "technologią" - kazdy może przyjść na spotkanie, ocenić czy mus ię to podoba. Nikt nie jest zmuszany do podjęcia współpracy - poznajesz zasady i sam decydujesz co z tą wiedzą zrobisz.
Żeby było jasne - nie pracuję w Sales Profi :-) Ale z uwagą przyglądam się tej firmie - firmie, która jest przykładem, że jak ktoś wie jak "to" się robi to osiągnie sukces w czasie największego kryzysu :-) Dlatego przychodzą tu osoby, które zroumiały, że samodzielnie (mając nawet wyższe prowizje) nie osiągną sukcesu takiego, jak pod "okiem" TJ - w myśl zasady: lepsze 10% od czegoś, niż 100 % od zera ;-)
A że przychodzą osoby i odchodzą? Cóż... przecież w każdej firmie jest rotacja pracowników, zarządy banków też się zmieniają, choć zarabiają tam grube pieniądze - jedni się odnajdą, drudzy nie, ot jak wszędzie ...
Jak wszędzie są i lepsi menedżerowie, są i gorsi (kwestia dekleracji przed zezwoleniem KNF)... cóż, gdzie "drwa rąbią tam wióry lecą" :-)
Dla wątpiących polecam telefon do szefa sprzedaży w Aegonie, nawet do prezesów Aegon - oni doskonale znają markę "TJ" :-)
Przekornie mógłbym powiedzieć, że miarą sukcesu SP jest stopień oczerniania przez konkurencję (ale i przez inne agencje Aegon też!!!) :-)
Taak... tyle lat pracuję na tym rynku, a nie spotkałem agencji, która w rok odniosłaby taki sukces, i to bez żadnego wsparcia z zewnątrz! Dlatego Sales Profii budzi tyle emocji wśród innych agencji :-) Sales Profi potrafi "to" robić, a inni tylko próbują 'to" robić :-)

Polecam tę firmę wszystkim zainteresowanym, osoba TJ jest tu wystarczającą rekojmią odniesienia sukcesu.

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
« Poprzednia strona     1 2     Następna strona »