Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi

Re: Sales Profi

Autor  |  ~Doświadczony_Życiem [89.74.91.*]    2009-10-19 10:35
W tej firmie wypłaty są z godnie z zasadami, jakie przedstawiają na pierwszym spotkaniu (rekrutacyjny), trzeba tylko słuchać. Problem w tym gro osób właśnie nie słucha, jakie są zasady takiej pracy. To, że nie ma podstawy a jedynie prowizja i tak a nie inaczej jest wypłacana to właśnie te zasady.

Za OFE prowizje dostaje się kwartalnie (co 3 miesiące jak ktoś nie wie), za inwestycje wciągu kliku tygodni (zwykle około 2). Wiem, bo oba produkty spisałem już na początku współpracy.

Pieniądze za inwestycje dostałem w wyznaczonym terminie (2 tygodnie później), a na prowizję z OFE muszę poczekać do transferu.

Nigdy nie wieże ślepo w zapewnienia ludzi na temat pracy i zarobków, dlatego gdyby firma była nie uczciwa zrezygnowałbym z miejsca, co zresztą wpierw sprawdziłem.

Taki system uczy (a przynajmniej powinien) rozsądnego gospodarowanie środkami i odpowiedniego rozłożeni sił. Trzeba wiedzieć ile chce się zarobić i ile się potrzebuje by wyżyć do następnego transferu, to tak jak z życiem od pierwszego do pierwszego następnego miesiąca tylko okres jest nieco dłuższy, przez co wymaga większego zorganizowania.

Jeśli chodzi o sam MLM to trzeba wpierw zrozumieć, co to takiego jest, czasem nie w wystarczy usłyszeć czy przeczytać tylko raz by zrozumieć. Ja również nie dowierzałem temu, gdy mówiono mi o tym po raz pierwszy, a mam -jak to się mówi- otwarty umysł. Gdy kilka razy usłyszałem o podobnym systemie pracy w różnych firmach i zastanowiłem się, o co chodzi wtedy dopiero pojąłem. Zrozumiałem również plusy i minusy pracy w tym systemie:
- nie zawsze jest podstawa, więc nigdy nie wiesz ile zarobisz
+ nie ma górnej granicy zarobków, wszytko zależy tylko od tego na ile się postarasz
+ jeśli jesteś ambitny i pracowity masz duże szanse rozwoju

Czyli tu jest najbardziej widoczna prawda: "to ile osiągniesz, to, co będziesz mieć (...)- wszystko zależy od ciebie"

Próbowałem współpracować z firmą OVB jednakże nie spodobał mi się ich system pracy i zrezygnowałem zbierając wiedzę z 2 szkoleń (trochę drugie kosztowało). Tutaj natomiast system pracy jest przejrzysty i przede wszytkom UCZCIWY -na tym punkcie jestem wyczulony. Problemy są wtedy, gdy się czegoś nie rozumie, boi się zapytać i nie pyta.
A mówią że praca to co innego niż szkoła…

Prawdą jest, że nie każdy nadaje się do takiej pracy, wymaga ona sporo kreatywności i otwartości, a przede wszystkim myślenia i analizowania tego, co się robi.

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
« Poprzednia strona     1 2     Następna strona »