Re: Rząd przyjął wstępnie projekt budżetu na 2011 r.
Witam, przepraszam że nie na temat napiszę ale miałem okazję oglądać TV Biznes w niedzielę. Lubię sobie zerknąć na ten kanał ale coraz częściej mnie odrzuca. Prowadzących chwalę za słownictwo, niekoniecznie za samą treść, każdy może mieć swoje zdanie, nie popędzają rozmówców, ładnie podprowadzają pod temat rozmowy. Problem mam z zaproszonymi gośćmi, ich sposobem wysławiania się. Po raz kolejny widziałem, że 'młodziak w garniaku" opowiada z zaanażowaniem ale ja słyszę co jakiś czas końcówkę "om" zamiast "ą". Z polskiego nigdy nie byłem orłem ale zostało mi wpojone parę prawd stylistycznych. Cóż się dziwić młodym jeżeli widzę w TV prokuratora generalnego, który "zasówa końcóweczki" OM " przed kamerami. Może w " warszawce" wszyscy mówią OM zamiast Ą, mnie to strasznie razi. O zasiadających w rządzie szkoda pisać - wieś wychodzi cały czas (nie obrażam wsi i rolników - mój szacunek do tej grupy polaków jest niezmienny za ich upór i zaradność życiową). I jeszcze coś, młody - zdrowy z zarostem, niby nic ale broda (nawet zapuszczana) musi być ładnie "odcięta" zagolona na policzkach. Coraz częściej widzę, że młodzi zaczynają to robić, problem dotyczy zwłaszcza "odcięcia brody na szyi" Gardło również powinno być starannie zaznaczone, podgolone. A jeżeli słyszę, że ma uczulenie to oznacza iż nie myje rąk i brudnymi paznokciami rozprowadza bakterie po zagolonym miejscu. Bezwiedny odruch drapania i szyja cała czerwona. Startujący do władzy czy wywiadów w TV, wygląd osobisty idzie nierozerwalnie w parze z poprawną plszczyzną. Kiedy to zrozumieją, a jeżeli uwag krytycznych nie słyszysz od swoich bliskich - podwładnych oznacza iż jesteś despotą w pracy albo poruszasz się wśród "ludzi nieobytych". Od prostego sprzedawcy w sklepie rządają poprawnego wysławiania się a ......... O polityce czy działaniach rządzących nie ma sensu pisać na forach. Cóż tyle na dziś, dziękuję.
- Rząd przyjął wstępnie projekt budżetu na 2011 r. ~25500077, 2010-09-04 21:46
- Rząd przyjął wstępnie projekt budżetu na 2011 r. ~DanielDanielewicz, 2010-09-04 22:37
- Kolejne zadluzanie - ciekawe kto to splaci - Grecja wyznacza kierunek ~Robert, 2010-09-05 16:30
- historyczne dane ~dor, 2010-09-05 21:37
- Re: historyczne dane ~myślący , 2010-09-05 23:23
- Rząd przyjął wstępnie projekt budżetu na 2011 r. ~wb, 2010-09-06 10:34
- Rząd przyjął wstępnie projekt budżetu na 2011 r. ~asertywny, 2010-09-06 11:54
- Re: Rząd przyjął wstępnie projekt budżetu na 2011 r. ~dziadek, 2010-09-07 10:19
- Rząd przyjął wstępnie projekt budżetu na 2011 r. ~ixi, 2010-09-07 23:00

|
|
|