Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Re: Praca w SKOK Piast

Autor  |  4476 [89.76.171.*]    2011-05-18 20:21
Pracuję w Skok Piast ok. 2,5 roku. Przeraziły mnie niektóre wypowiedzi, że tak u nich w oddziałach na Wschodzie (region) wygląda praca. Pracuję w regionie Śląsk. Każda praca ma minusy jak i plusy. Nie ma problemu by wypić w pracy herbatę, nawet kilka, czy coś zjeśc. Mój kierownik nie robi mi problemu, że wyjdę do sklepu kupić sobie coś do jedzenia. Nie zgadzam się z opinią, że kierownicy nie potrafią procedur. Mój kierownik doskonale zna procedury, jeżeli się zmieniaja- a jest to bardzo często, odrazu dzwoni , pisze emaile do działów wyżej i wyjaśnia niezgodności. Pomaga nam także w zadaniach do wykonania: dzwoni, roznosi z nami gazety itp. Więc widocznie w regioie wschód kierownicy sie opier....

Mój oddział w większości miesięcy wyrabia pręmię. Muszę przyznać, że jest to bardo trudne, gdyż ludzie są już tak zadłużeni, że coraz gorzej jest to robić. Wymyślamy różne nowości by zyskać klientów, np. organizujemy dzień kobiet i załatwiamy darmowe badanie cery dla pań oraz porady kosmetyczne. Dzięki temu ludzie z okolicy przynajmniej wiedzą,że nie chcemy wciskać tylko pożyczek. Jak wyglądają wypłaty? to różnie, bardzo często zmienia się plan sprzedażowy oraz regulamin premii. Przyznaje jednak, że ostatio premie się dużo poprawiły.Dawniej premie wynosiły ok 500zł brutto, dziś są do 4 razy wyższe. Nie mogę tak narzekać jak inny, bo na moim oddziale panuje fajna atmosfera:)

Minusy: noszenie gotówki do banku i przynoszenie- są do tego spec. kufry, coraz więcej obowiązków jak: windykacja, telemarketingi (kótych nikt nie lubi), sa zbyt często, roznoszenie ulotek, gazet itp, raporty...., kontrolowanie pracowników- ile czego sprzedali, podział sprzedaży na pracownika. Jeden siedzi na kasie , drugi na dysponencie. Idiotyczne rozwiązanie.
Dużo by pisać więc już skończe:) Współczuje regionowi wschód (ta wasza Pani Dyrektor to naprawdę wieśniaczka) i pozdrawiam wytrwałych.:)

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »