Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi

Re: Nieruchomości, czyli czy łapać spadający nóż?

Autor  |  ~Koco2007 [212.234.205.*]    2008-08-08 16:22
+  Przeczytaj komentowany artykuł

No cóż JW obniża prognozy LC Corp zmienia czas oddania budynku bo musi go przeprojektować. Chyba nie robiliby tego gdyby spodziewali się wyższych przychodów. Z mojego podwórka. Upatrzyłem sobie w miarę jeszcze niedrogie mieszkanie w Wawie, ale ktoś mnie ubiegł. Po dwoch miesiącach mieszkanie widzę ponownie wystawione - poprzedni kupujący nie dostał kredytu,. Ale teraz ja też się zastanawiam czy nie poczekać. Bo nawet jeżeli wezmę kredyt na całość a mieszkanie dajmy na to kosztuje 500 tys PLN to nie mam pewnośći że za rok dwa bank nie będzie chciał dodatkowych zabezpieczeń z tytułu spadku ceny nieruchomości. Co ponadto Frank dziś powyżej 2 PLN. Prawdopodobnie jeszcze się osłabi - branie kredytu w walucie w najbliższym czasie zwyczajnie się nie opłaca. Na mój gust jesień będzie kluczowa - jeżeli dewloperzy wytrzymają to ceny mocno nie spadną - jeżeli będą pod presja aby zrealizować prognozy to doczekamy się obniżek. Ponieważ złotówka się zaczyna osłabiać to sytuacja deweloperów zachodnich też jest niewesoła. Mają kłopoty u siebie - do tej pory korzystając na aprecjacji złotego mogli obnizyć ceny o 10 - 15% i nie stracić. Teraz może nie byc tak dobrze. Ja czekam na rozwój sytuacji na jesieni - kupno mieszkania to decyzja na całe życie i podejmowanie jej pod wpływem emocji jest niewskazane.

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »