Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Re: Nie ubezpieczamy się nawet po szkodzie

Autor  |  ~max [87.207.13.*]    2008-08-31 23:31
+  Przeczytaj komentowany artykuł
Zgadza się, biorę kalkulator w "łapę" i liczę. Szczególnie te szkody, które wyrządziła natura. Osoba, która straciła mienie na poziomie 200, 300 tyś (ale wg ciebie to tylko kilka dachówek i wybitych szyb) liczy na "państwo". Osoba, która straciła dobytek w pożarze na "państwo" liczyć już nie może. Domu mi nie ukradną, ale może być 100 innych wypadków.
A co do oddania ubezpieczycielowi kasy: rocznie za mój dom płacę 414 zł składki. Czyli w ciągu 10 lat wpłacę około 5000 (biorę pod uwagę podwyżki). Jeśli cokolwiek stanie się w moim domu, który mam ubezpieczony na 500 000 zł mogę liczyć na pokrycie szkody. Gdyby dom uległ zniszczeniu mam prawo liczyć na 500 000 zł. Więc nie pisz, jakie to straszne, że jeden kupuje bezpieczeństwo, a drugi cwaniakuje. Bo takich jak ty w tym kraju jest niestety większość - pasożytów, którzy jak dostaną w d... to biadolą, aby ktoś im pomógł, bo stracili wszystko. A ci, którzy się ubezpieczają są nazywani agentami i naganiaczami. Rzygać się chce na takie podejście do życia. Współczuję agentom, że najczęściej spotykają takie jak ty "ufoki".

250 Wizytówek Premium za jedyne 14zł
dodatkowo metalowy wizytownik ZA DARMO!
Ponad 4000 gotowych wzorów do wyboru
Zamów teraz!
« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »