Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Re: Nie masz pieniędzy na spłatę raty? Negocjuj z bankiem

Autor  |  ~BB [87.206.208.*]    2010-03-05 10:05
+  Przeczytaj komentowany artykuł
W Polbanku próbowałem negocjować zawieszenie spłat kredytu na okres 3-4 miesięcy ponieważ przy tak mroźnej zimie nie byłem w stanie zarabiać (prowadzę firmę budowlaną). Załatwianie tego kosztowało mnie sporo czasu. Na koniec i tak dostałem odmowę. Zastanawiam się, jak krótkowzroczni muszą być ludzie, którzy podejmują takie decyzje. Lepiej jest doprowadzić firmę do trudnej sytuacji finansowej, na skutek której może upaść i kredytu nie spłacić, czy też zawiesić spłatę rat na 3-4 miesiące i z tytułu tej operacji doliczyć sobie dodatkową opłatę?

Podobną sytuację miało 3 moich znajomych (też z sektora budowlanego). Kredyty mają w innych bankach i im również odmówiono (prosili o podobne warunki, czyli na zawieszenie spłat do czasu, gdy wykonywanie prac budowlanych nie będzie znów możliwe).

Tak więc drogi Panie redaktorze, może warto podejść do tematu w tym kierunku (tj. czemu banki nie idą klientowi na rękę) a nie mydlić oczy, że jest to możliwe. Ja osobiście jeszcze nigdy nie spotkałem się z sytuacją, by komuś udało się renegocjować spłatę kredytu. Przynajmniej nie wśród firm gdzie w grę wchodzą duże kwoty. Znam tylko jeden przypadek, gdy udało się to emerytce.

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »