Re: Kurs złotego na koniec grudnia 2007
Autor | przemekxtrade [217.153.78.*]
2007-12-12 14:05
Dnia 2007-12-12 o godz. 13:24 boogabear napisał(a):
> Witam
Chciałem zapytać jak pan prognozuje kurs złotego na
> koniec 2007 roku, jakie sa argumenty za umocnieniem i
> przeciw umocnieniu ? Będe bardzo wdzięczny za odpowiedż
> Pozdrawiam
Boogabear
Jak już wspomniałem w odpowiedzi na wcześniejsze pytanie, czynnikami, które w najbliższym czasie będą oddziaływać na kurs złotego będą zmiany na crossie EURUSD, poziom globalnej awersji do ryzyka (jako barometr można tu przyjąć np indeks S&P500) oraz oczekiwania na podwyżki stóp w Polsce. Do końca roku zostało już niewiele czasu, aczkolwiek sesje w okresie między gwiazdką a sylwestrem są z reguły mało płynne, więc nawet mniejsze zlecenia mogą wywołać istotne zmiany. Oczekuję, że na koniec roku EURPLN wyniesie ok. 3,55, USDPLN może nawet zejść poniżej 2,40.
> Witam
Chciałem zapytać jak pan prognozuje kurs złotego na
> koniec 2007 roku, jakie sa argumenty za umocnieniem i
> przeciw umocnieniu ? Będe bardzo wdzięczny za odpowiedż
> Pozdrawiam
Boogabear
Jak już wspomniałem w odpowiedzi na wcześniejsze pytanie, czynnikami, które w najbliższym czasie będą oddziaływać na kurs złotego będą zmiany na crossie EURUSD, poziom globalnej awersji do ryzyka (jako barometr można tu przyjąć np indeks S&P500) oraz oczekiwania na podwyżki stóp w Polsce. Do końca roku zostało już niewiele czasu, aczkolwiek sesje w okresie między gwiazdką a sylwestrem są z reguły mało płynne, więc nawet mniejsze zlecenia mogą wywołać istotne zmiany. Oczekuję, że na koniec roku EURPLN wyniesie ok. 3,55, USDPLN może nawet zejść poniżej 2,40.
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- Kurs złotego na koniec grudnia 2007 boogabear, 2007-12-12 13:24
- Re: Kurs złotego na koniec grudnia 2007 przemekxtrade, 2007-12-12 14:05

|
|
|