Re: Kontynuacja przeceny euro wobec franka szwajcarskiego
Nie znam struktury exportu i importu Szwjcarii, ale z tego co wiem to bardzo duży udział w PKB mają usługii. Więc wydaje mi się, że drogi CHF ich nie będzie bardzo bolał. Zauważ, że ich bank centralny zapowiedział jakiś czas temu, że nie będzie już więcej interweniował, więc z jakiś powodów uznali, że nie ma co walczyć z rynkiem w krótkim terminie, gdyż franciszek skazany jest na aprecjacje.
Jako, że od początku kryzysu zastanawiam się wraz z przyjaciółmi w co tu teraz inwestować, a giełda od sierpnia 2008 nas nie interesuje, no może poza debiutami PZU i niedługo GPW (pewny zysk w okolicach 20 - 30%) to po długich dyskusjach wyszliśmy z założenia, że trzeba wejść właśnie w AU, AG i CHF oraz wyszukiwać małych mieszkań 1 i 2 pokojowych w dobrych miejscach. Wszystkie inwestycje okazały się zyskowne i przy niepewnej sytuacji przez najbliższe 2 lata myślę, że będzie ciężko zufać rynkowi akcji.
Jako, że od początku kryzysu zastanawiam się wraz z przyjaciółmi w co tu teraz inwestować, a giełda od sierpnia 2008 nas nie interesuje, no może poza debiutami PZU i niedługo GPW (pewny zysk w okolicach 20 - 30%) to po długich dyskusjach wyszliśmy z założenia, że trzeba wejść właśnie w AU, AG i CHF oraz wyszukiwać małych mieszkań 1 i 2 pokojowych w dobrych miejscach. Wszystkie inwestycje okazały się zyskowne i przy niepewnej sytuacji przez najbliższe 2 lata myślę, że będzie ciężko zufać rynkowi akcji.
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- Kontynuacja przeceny euro wobec franka szwajcarskiego ~qpa, 2010-09-08 10:03
- Kontynuacja przeceny euro wobec franka szwajcarskiego ~auchf, 2010-09-08 10:40
- Re: Kontynuacja przeceny euro wobec franka szwajcarskiego ~qpa, 2010-09-08 11:05
- Re: Kontynuacja przeceny euro wobec franka szwajcarskiego ~auchf, 2010-09-08 12:52

|
|
|