Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi

Re: FOREX--to trudna sprawa!!!!!!

Autor  |  ~czesiu [89.200.230.*]    2010-02-05 00:35
No , ale wykład ! Tak jak piszesz - swój system to podstawa , tylko swój , wynikający z własnych przemyśleń i porażek. Psychika ... Jeżeli jest dobry , pewny , to i psychicznie masz inne nastawienie niż wtedy gdy nie jesteś czegoś pewny i próbujesz bo może wyjdzie. Myślę też że jak się jest słabym psychicznie to nie gra się dużymi lotami - to też napewno pomaga . .A jak potrafisz ciąć straty takim "mechanicznym" stop lossem to i psychika tak nie ucierpi bo wiesz że masz zaakceptować straty , bo zawsze są .
Cytuję : 5-8 systemów zeby było jak najwięcej potwierdzeń słusznego wejscia - nie wiem o co ci chodzi , ale teraz akurat mam short i wynika on z analizy tylko mojego podejścia , nie z analizy ośmiu systemów , bo zapewne pogubiłbym się w nich. Choć , to Twoje podejście , jeżeli ci odpowiada , nie ma sprawy... Ale pomysł na 17 par - gratuluję. Super ! Ja niestety mam zamało czasu aby tak śledzić rynek , zapewne nie dał bym rady tego ogarnąć. O ... i właśnie łykło pierwszego shorta. I tym optymistycznym akcentem , pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
« Poprzednia strona     1 2     Następna strona »