Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi

Re: FOREX--to trudna sprawa!!!!!!

Autor  |  ~rozkminił i zarabia [83.22.72.*]    2010-02-04 17:07
Na pewno znacznie dłuzej trzeba sie szkolic bo oprócz kwestii poznania rynku i odnalezienia swojego systemu który nam odpowiada czy to skalpera czy srednio lub długo terminowca dochodzi jeszcze psychika , umiejętnosc zarządzania zyskami które przy nie doswiadczonym traderze robią z konta kipisz po kilku transakcjach bo dochodzi do zwiekszania nie proporcjonalnie wielkosci lota przy wejscu w rynek a przy jednej obsuwie robią czyszczenie konta bo dochodzi nie chęć w cieciu strat w odpowiednim bolesnym momencie. Po za tym jak przedmówca powiedział wskazniki góra 2 oczywiscie góra dwa na system X 5-8 systemów zeby było jak najwięcej potwierdzeń słusznego wejscia oczywiście w tym momencie dochodzi kolejna kwestia o której tez sie przekonałem po jakimś czasie a chodzi o sprzęt. Zeby wygodnie i profesjonalnie działac na tym rynku nie wystarczy jakis jeden marny komputerek tylko musi byc kilka maszyn z duzymi monitorami. Monotor 19 cali to tak od biedy minimalnie. Nawet nie którzy nie maja pojęcia jak wszystko robi sie przejrzyste i czytelne na kliku maszynach z monitorami 24 cali. Wtedy nie ma większego problemu łapac po 20 - 40 pip dziennie na kazdej parze grając jak np ja na 17 parach. Wierzcie mi ze głupie 20 pip z kazdej pary dziennie wystarczy zeby wygodnie zyc. Nie sztuka miec grube konto i grubo grac zeby w jednym podejściu grubo zgarniać , sztuka miec kilka grubych kont i nimi mądrze zarządzać . Oczywiscie o reszczie jak znajomosc AT i AF to juz nie bede wspominał bo to podstawa nie do przeskoczenia , to trzeba miec w jednym palcu

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
« Poprzednia strona     1 2     Następna strona »