Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi

Re: Finroyal

Autor  |  ~Leszek [82.139.22.*]    2009-11-25 19:53
Odpowiadając na powyższy post (ten o piramidce to zignoruję):
1. Nie ma już KPWiG, jest KNF tak dla jasności
2. Finroyal działa w Polsce w oparciu o Dyrektywę 2004/39/WE Parlamentu Europejskiego I Rady z dnia 21 kwietnia 2004r w sprawie rynków instrumentów finansowych, stanowiącą w punkcie 23 następującą treść:
„Dowolne przedsiębiorstwo inwestycyjne uprawnione w swoim rodzimym Państwie Członkowskim należy uprawnić do świadczenia usług inwestycyjnych lub prowadzenia działalności inwestycyjnej w całej Wspólnocie, bez konieczności dążenia do uzyskania odrębnego zezwolenia od właściwych władz Państwa Członkowskiego, w którym przedsiębiorstwo to zamierza świadczyć takie usługi lub prowadzić taką działalność”.

Źródło: http://www.knf.gov.pl/rynek_kapitalowy/unia/Regulacje_UE/uslugi.html

Dlatego też nie ma prawa figurować w ostrzeżeniach KNF, czym już firma się zajęła wysyłając odpowiednie pismo do KE.

3. Przez 2 lata zarobiłem na swoim kapitale ponad 20%, bez wahań, w tym samym czasie na funduszach odnotowałem stratę (oczywiście chwilową, bo to inwestycja na lata, ale jednak)

4. Bankowi też pożyczam pieniądze, tak jak firmie Finroyal, tylko, że bank to straszny sknera i mam w dupie jego ofertę jeżeli chodzi o lokaty

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »