Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi

Re: FAMILY FINANCE

Autor  |  ~ja czyli on [213.218.125.*]    2009-12-01 11:57
Witam Wszystkich,

nie jestem pracownikiem tej firmy ale pracuje w branży finansowej . Czytając to forum zastanawiam się dlaczego nikt tu nie pisze o tym jak faktycznie wygląda sytuacja. Jak kryzys finansowy wpłyną na sprzedaż w instytucjach finansowych i nietylko. Jak firmy musiały zmienić swoją politykę sprzedażową i szukać cięcia w kosztach . Większośc osób na tym Form pisze jak to źle jest w FF jak to paskudni przełożeni wysyłają na ulotki. Czy ktoś z was zastanawiał się ile miesięcznie taka firma wydaje na koszty utrzymania pracowników, oddziałów itp itd? Są to ogromne kwoty a pamietajmy że firma która na daną chwile nie wykazuje dochodu , zysku musi szukać cięcia kosztów. Pieniądze zapewne biorą od głównego inwestora który zapewne jeszcze przez jakiś czas będzie dofinansowywał spółke. Fakt jednak jest taki że FF wprowadziła złą politykę co do pracowników , kultury pracy no i oczywiście bezkosztowego marketingu. Budując wizerunek firmy doradczej należy pamiętać że podstawowym "budulcem", " filarem" są pracownicy , a najgorszym pracownikiem jest pracownik nie zmotywowany, źle opłacany i do tego wykorzystywany niczym pracownik hipermarketu. Nie wiem czemu zarządzający sprzedażą teog nie widzą:(. Firma wchodzi na rynek powinna budować swoją markę na doradcach wykwalifikowanych , z prawdziwego zdarzenia ludzi którzy w przyszłości będą oferować kredyty hipoteczne , produkty inwestycyjne . Nie tylko kredyty gotówkowe i konsolidacyjne. Myślę że firma idzie właśnie w tą strone będzie zmuszona oferować wiele produktów aby przetrwać i dotrzeć do wielu klientów. Chciałbym zaapelować do ludzi którzy odwiedzają to forum i do przedstawicieli centrali, zarządu . Rozumiem kryzys , cięcie kosztów itd ale droga centralo, jęzeli będziecie stosowali taką politykę wobec pracowników to zostaną wam sami desperaci , czy nie widzicie że śmieją się z was??? Tak , tak Panie Prezesie, mówię tu o ludziach z branży . Wam pracownicy sprzedaży radzę zebrać się w grupy i przedstawić swoje opinie.

Ps. Jestem zwolennikiem bezkosztowego marketingu , ale dyskretnego marketingu typu ulotki, plakaty , promocje w firmach lecz napewno nie taka forma jaka stosowana jest w tej firmie. Chodzenie z megafornem???? a za godzine mam być profesjonalnym doradcą ??? Pomyłka!!!!!!

Pozdrawiam Wszystkich i życzę samych sukcesów zawodowych w FF jak i wszędzie tam gdzie jesteście

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »