Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi

Ranking na najgorszy bank w Polsce-otwieram dyskusję

Autor  |  ~killus [94.42.38.*]    2010-02-08 18:36
jako dosc mloda i skrupulatna osoba, majaca duzo samozaparcia mialem konto w kazdym banku, ktory jakies 5 lat temu byl w moim miescie. zaczne po kolei, opisze tylko lipe.

bz wbk - konto studencie - calkowicie za darmo wtedy. za darmo karta, za darmo przelewy itd. poniewaz nie spodobaly mi sie kolejki w oddziale, konto likwiduje. pomimo, iz na koncie jest kilka zlotych, aby konto zamknac, musze jeszcze doplacic 8pln. a wiec darmowe konto kosztuje mnie ponad 10 pln przy zamykaniu. zeby ktos nie gderal: zamykajacy to konto pracownik nie potrafil mi wytlumaczyc, skad to sie wzielo, skoro wszystko bylo za darmo. tym bardziej sie przekonalem do slusznosci swojego wyboru o likwidacji konta.

pko bp - dalej jestem studentem, zmieniam bank na nasz 'narodowy'. jako zalatany student dostaje po 3 miesiacach debet, ktory trzeba splacic w ciagu 30 dni od jego zaciagniecia. po kilku miesiacach nie dziala mi karta. ide do oddzialu, okazuje sie, iz nie splacilem w terminie. oki, wplacam kaske, karta po 2 dniach dziala. po tygodniu dostaje monit, iz za niesplacenie w terminie zostaje obciazony kwota (nie pamietam juz dokladnie) 10 lub 20 pln. pisze reklamacje, poniewaz jak byk w tabeli oplat jest napisane iz jest to oplata za wysylke monitu. monit byl wygenerowany i wyslany juz po dniu, w ktorym owy przeterminowany debet splacilem. poniewaz umiem czytac i wyciagac logiczne wnioski, zanioslem reklamacje do banku, panienka w okienku tak sie zdziwila, ze z tym pismem wyslala mnie do sekretariatu banku, a tam trafilem do naczelnika oddzialu. tutaj niestety pan nie umial czytac, i nie przekonala go argumentacja, iz monit wyslany po czasie nie powinien byc wyslany, a wiec mnie obciazac. po 2 tygodniach dostaje oficjalna odmowe oddania malej badz, co badz kwoty. rachunek likwiduje.

multibank - po pko przyszedl czas na kredyt bank, w ktorym jestem klientem juz od okolo 5 lat, do dzisiaj. w miedzyczasie jednak mysle sobie, blisko mam do placowki, potrenuje uslugi multibanku. konta w kb nie likwiduje, przeczuwajac, ze pospiech nie jest wskazany. konto w multi mi pasuje, aczkolwoiek mam zastrzezenia do obslugi w moim miescie, bo to jakas franczyza. oddzial niby otwarty od 9, a otwieraja o 9:15, kilka razy i likwiduje, bo w koncu ile sie mozna do pracy spozniac (czesto wplacam gotowke na konto, stad mus korzystania z okienek). likwidacja konta przebiega pomyslnie, po jakims czasie nie moge sie zalogowac do bankowosci internetowej, to znaczy ze loozik. po poltora roku od zamkniecia konta dostaje poleconym z multi pisemko, iz wisze im 68 pln za prowadzenie konta. dzwonie na infolinie, okazuje sie, iz kontko mam aktywne. poniewaz pacan podpisujacy sie pod monitem straszy mnie wpisaniem do biku oraz bigu, od razu siadam na kompa i przelewam multi 70 pln. na 2 dzien ide do oddzialu i zlecam jeszcze raz dyspozycje zamkniecia konta, zmuszam kierownika placowki do podbicia mi pisma o rezygnacji z ich uslug (nie chcial tego zrobic), i zadam zamkniecia konta. pisze reklamacje do multi, po kilku dniach dostaje na maila info, iz moja reklamacja jest zarejestrowana pod takim i takim numerem i... cisza.
odczekalem pol roku i napisalem pismo do KNFu, iz bank sobie leci. KNF odpisalo mi, iz poprosili multi o odpowiedz na rzeczona sprawe i ze w razie czego moge skorzystac z mediacji. po kilku dniach od dostania listu z KNF na konto w kb wplywa mi kwota, jakiej zadalem, aby zwrocili. po nastepnych kilku dniach dostaje przeprosiny z multi, iz przepraszaja za zaistniala sytuacje, i maja nadzieje, ze ta sytuacja nie wplynie na dalsza nasza wspolprace (kocham szablony). grzebie w necie i okazuje sie, iz jak klient sie nie upomni, to z mbanku ani multibanku w regulaminowym czasie odpowiedzi na reklamacje nie dostanie.

podsumowujac, uwazam iz multi jest najgorszym bankiem. konta mialem tez w millennium, bos i kilku innych i bylo w miare ok. ;)))) troszke sie rozpisalem.

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »