Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Pytanie do powaznie odpowiadajcych.

Autor  |  ~Monika D [31.26.187.*]    2012-02-13 18:09
Zobacz wątki dotyczące NFI Midas
Zobacz profil NFI Midas
Witam.
Dwa slowa jak sie tu znalazlam. W sierpniu zeszlego roku moj Tata zakupil 6.000 aukcji Midasa w cenie 1,40. Kilka tygodni temu zmarl. Ja mialam pelnomcnictwo do jego konta maklerskiego. Czysta formalnosc. Kilka dni temu na prosbe Mamy zajrzalam na rachunek maklerski i zaczelam czytac na temat spolek ktore kupil Tata, ale z Midasem sprawa wyglada mi na skomplikowana. Oto co zrozumialam:

(Na gieldzie nie znam sie w ogole, wiec od razu prosze o wyrozumialosc te osoby ktorym moje pytanie wydadza sie jak z elementarza.)

Mowa o PP, z moich kalkulacji wynika, ze majac 6000 x 4 = 24000 x 0,7 = 16,800
Musze miec 16.800 zl na wykupienie PP?

Podstawowe pytanie: czy moge odsprzedac prawo do PP bez kupienia ich.?

Tata na koncie nie mial takiej gotowki, a branie sie za inwestowanie takich pieniedzy kiedy nie ma sie o tym pojecia wydaje mi sie ryzykowne.
Podjecie decyzji o sprzedaniu akcji kiedy strata wynosi 40 %, tez przychodzi mi z trudem.
Wiem ze Panstwo inwestuja tu duze pieniadze, ale dla moich rodzicow to sa oszczednosci zycia i kazdy grosz sie liczy, dlatego chcialabym podjac senswona decyzje.

Z gory DZIEKUJE za kazda odpowiedz i podpowiedz co zrobic.

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją. Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.