Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

pozycja w bik za zaległość 3 zł.

Autor tego wątku ograniczył dyskusję tylko do zarejestrowanych użytkowników forumAutor  |  enriu [31.63.252.*]    2011-06-24 16:01
Witam

Do moich danych w BIK zostało dwukrotnie dopisane zadłużenie na koncie osobistym w wysokości 3zł przez okres 13 i 50 dni. Konto nie jest moim głównym i zostało założone przy okazji otwierania rachunku firmowego. Bank nie poinformował mnie o powstałej zaległości którą było pobranie opłaty za użytkowanie karty do konta. Mam pytanie czy bank miał prawo wpisać zaległość nie wzywając mnie wcześniej do spłacenia zadłużenia ? Czy jest limit kwotowy od jakiej kwoty są dokonywane wpisy do BIK? Czy kwota w wysokości 3 zł ma wpływ na ocenę punktową klienta, jeśli tak to w jakim stopniu. Czy mogę domagać się od banku korekty - usunięcia danych powołując się na brak wezwania do uregulowania powstałej zaległości. W chwili obecnej nie mogę odnowić kredytów obrotowych przy prowadzonej działalności. Od zeszłego roku jedynie pojawiły się dwa wpisy na 3zł a ocena punktowa jest poniżej średniej.
Prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź

Nowość na polskim rynku butów klasycznych
Salon LODING w warszawskiej Galerii Mokotów
to pierwszy w Europie Środkowo-Wschodniej
salon z ekskluzywnym francuskim obuwiem i odzieżą
dla mężczyzn

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »