Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Polskie banki powinny wejść do Chin

Autor  |  ~piotr [80.52.235.*]    2010-04-30 09:49
+  Przeczytaj komentowany artykuł
no wszystko to pięknie właśnie wróciłem z chin i rzeczywiście potencjał tam jest ogromny, znależć niszę to jest pytanie podstawowe, próbuję importować różne rzeczy z chin i potwierdzam że trzeba być mocno przygotowanym aby się nie dać oszukać, pomine już barierę językową która byc może w dużych firmach nie istnieje ale w średnich i małych już tak., że nie wspomnę o codzienności.

Jestem ciekwa czy próbował Pan wymienić 100 dolarów w chińskim banku w Szanghaju , ile czasu to trwa i ile osob się tym zajmuje.

Drugie kwestia jakości przy imporcie trzeba bardzo uważać i trzeba mieć doradcę ale chińskiego a nie polskiego.

Ja współpracuję z mniejszymi firmami takimi satelitami dużych firm bo te duże może i mniej oszukująale za to śa dużo droższe, zaś mniejsze są tańsze za to trzeba się bardzo pilnować.

Nie bardzo wiem co polski bank mógłby robić w chinach w szczególnośći pko bp chyba że ror-y dla chińczyków prowadzićbo do obsługi biznesu to się nawet w polsce nie nadają - nie wiem czy próbował pan coś w pko bp czy jako mała średnia firma załatwić.

Generalnie systuacja z bankowością w Chinach wg opinii moich partnerów jest dośc trudna dla małych i średnich przedsiębiorstw które mają duży problem z dostępem do finansowania, a pozatym między takimi firmami jest permanentny brak zaufania i prawie wszystkie transakcje są gotówkowe.

Przykład Seleny jest bardzo dobry - duża firma - rozwojowy rynek, ale małe isrednie firmy nie mają tam czego szukać a polskie banki tym bardziej

250 Wizytówek Premium za jedyne 14zł
dodatkowo metalowy wizytownik ZA DARMO!
Ponad 4000 gotowych wzorów do wyboru
Zamów teraz!
« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »