podwyższenie marży banku
Autor | ciso [195.158.247.*]
2009-06-26 08:55
Z powodu rozwodu jestem w trakcie renegocjacj umowyi kredytu hipotecznego z Polbankiem a dokładniej przepisaniem go wylacznie na mnie ( podzial majatku u notariusza- mieszkanie otrzymalam ja). Ponieważ bank nie zgodził się na samodzielne splacanie przez mnie kredytu, zaproponowal aby wspolkredytobiorca byl ktos z rodziny. Wspolkredytobiorca zostala moja mama ktora prowadzi dzialalnosc gospodarcza. Nie zalega z zadnymi skladkami ani nie posiada zadnym zobowiazan kredytowych, dochody rowniez sa w porzadku. W ubieglym tygodniu otrzymalam zgode banku na zawarcie aneksu do zawartej w 2007 r umowy kredytowej, ale z warunkiem podwyzszenia marzy banku z 1,65 do 2.15. Moje pytanie jest następujące czy bank ma prawo to zrobić? Ze swej strony spelnilam wszystkie warunki banku, kredyt splacam w terminie, wartosc zabezpieczenia hipoteki nie przekracza wartosci kredytu, jest drugi wspolkredytobiorca, nie zmieniaja sie warunki dotyczace okresu splaty, zmienia sie tylko wspolkredytobiorca z mojego meza na moja mame. Prosze o jakies wskazowki, jak powinnam rozmawiac z bankiem, poniewaz zbliza sie termin podpisania aneksu a ja nie wiem czy podpisujac go zgadzam sie na warunkie nie do konca zgodne z prawem, z drugiej strony nie chce stracic mieszkania wiec czy mam jakis wybor w tym zakresie?
dziekuje za jakas podpowiedz.
dziekuje za jakas podpowiedz.
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- podwyższenie marży banku ciso, 2009-06-26 08:55
- Re: podwyższenie marży banku bogus, 2009-06-26 10:53

|
|
|