Podatek liniowy - wielka niesprawiedliwość !!!
Wybaczcie jestem mgr. mam 29 lat prowadze prywatną 6 osobową firmę nie uważam że jak ktoś mam dużo pieniędzy nieuczciwie zarobił i nie mam komunistycznych zaszłości w głowie chociaż widzę dobre i złe strony obu ustrojów. Sondy ciągle chcą wmówić społeczeństwu że przeciwnikami podatku liniowego są niewykształceni dziadkowie, albo że na PO głosowali tylko wykształceni młodzi i zdolni czysta manipulacja jak głosowałeś inaczej to musisz czuć wstyd? Wracając do sprawy zarabiam dość dużo jak na polskie warunki a swój mały sukces osiągnąłem nie tylko wyłacznie dzieki sobie jak sądzą skrajni liberałowie. Działam na rynku serwerów wirtualnych moja firma udostęponia konta wirtualne www/ftp/sql ponad setce użytkowników do tego dochodzi sklep internetowy będący w zasadzie moim gł. źródłem dochodu. To ze wybrałem tą działalność zorganizowałem odpowiednich ludzi fundusze zawdzieczam tylko i wyłacznie sobie. Jednak wynalazek WWW zawdzięczam Sir Timothy'emu Bernersowi-Lee który nie opatentował swojego pomysłu (a mogłby być teraz bogatszy od Billa G.) oraz rozwojowi techniki i nauki na który z którego czerpię garściami a osobiście nia dałem ani grosza chociażby na rozwój procesorów Intel, Athlon czy RISC. Więcej zarabiam ale też więcej korzystam z dorobku innych ludzi a więc całego społeczeństwa jestem im więc winien się odwdzięczyć właśnie w postaci większych podatków. Pieniądze z podatków państwo powinno przekazywać np. na rozwój szkolnictwa co przekłada się na postęp technoilogiczny. Jesli za sprawą wprowadzenia płatnej nauki kształceni byłyby tylko dzieci najbogatszych to wielu najzdoloniejszych nie miałoby szansy zaistnieć ja nie wstydzę się swojej przeszłości do 10 roku życia żeby się umyć latałem po wode do studni. Gdyby nie publiczne wyższe szkolnictwo byłbym pewnie robotnikiem drogowym a jak widać stać mnie na więcej :)
Podetek liniowy jest niesprawiedliwy bo dlaczego Ci najbardziej korzystający ze społeczeństwa także kupującego ich produkty mieliby dawać w zamian najmniej. A wykształcne i bogatsze społeczeństwo kupi więcej w moim sklepie :) trzeba myśleć przyszłościowo.
Denerwuje mnie to że w Polsce marnuje się płacone przez obywateli podatki. Liczę jednak na poprawę tej sytuacji.
Podetek liniowy jest niesprawiedliwy bo dlaczego Ci najbardziej korzystający ze społeczeństwa także kupującego ich produkty mieliby dawać w zamian najmniej. A wykształcne i bogatsze społeczeństwo kupi więcej w moim sklepie :) trzeba myśleć przyszłościowo.
Denerwuje mnie to że w Polsce marnuje się płacone przez obywateli podatki. Liczę jednak na poprawę tej sytuacji.
- Podatek liniowy ma mniej zwolenników komercyjny, 2008-06-02 00:05
- Re: Podatek liniowy ma mniej zwolenników ~ja, 2008-06-05 15:05
- Podatek liniowy - wielka niesprawiedliwość !!! ~Piotr Śniadecki, 2008-06-08 20:43
- Re: Podatek liniowy - wielka niesprawiedliwość !!! ~Marzena, 2008-06-09 21:13
- Re: Podatek liniowy - wielka niesprawiedliwość !!! kruko, 2008-06-10 12:10

|
|
|
|