plan inwestycyjny
Autor | chemikpolibuda [79.185.42.*]
2008-11-22 15:43
Witam. Chcę zainwestować w fundusze inwestycyjne ok. 50 tys. zł po raz pierwszy gdyż ceny wydają się już na dobrym poziomie w stosunku do cen z lipca 2007. W tym celu byłem na rozmowie z doradcą warszawskiego Open Finance, który zaproponował podzielenie kwoty na kilka czĘści 30% Legg Masson zrównoważony, 30%f.akcji Arka lub Skarbiec lub Legg Masson, 20%f. obligacji Arka, 20% lokata bankowa. Powiedziano mi, że nie warto kupować funduszy z rodzaju ochrony kapitału, gdyż nie sprawdzają się one i lepsza zamiast tego będzie lokata bankowa. Zaproponowano mi też by inwestycję w fundusze akcyjne i zrównoważone realizować kupując np co miesiąc od 6 do 12 mies. jednostki i uśredniając tym samym cenę zakupu, zaś na fundusz obligacji i lokaty można w zasadzie przeznaczyć od razu całość środków. Doradca natomiast mówił by wystrzegać się Pioneera, które w zasadzie nie wiadomo jaką ma przyszłość przed sobą bo zmienił się jakiś zarządzający ale na dziś uchodzi za jedno z najgorszych TFI w Polsce. Co Pan sądzi na temat takiego planu i porad ?
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- plan inwestycyjny chemikpolibuda, 2008-11-22 15:43
- Re: plan inwestycyjny bernard_waszczyk, 2008-11-24 11:23

|
|
|