Pioneer Funduszy Globalnych SFIO
Autor | draczka [83.11.228.*]
2009-01-17 20:06
Witam Serdecznie,
Zakupiłem jakiś czas temu jednostki funduszu Pioneer Akcji Rynków Wschodzących. Na początku tego roku konwertowałem całość rejestru na Pioneer Obligacji Strategicznych obydwa fundusze są pod parasolem - mój problem polega na tym że Pioneer Obligacji Strategicznych stracił w rok 25%!!! a ostatnia zmiana dzienna to mi minus 2%.
Prospekt informacyjny Obligacji Strategicznych jest tu:
http://www.pioneer.com.pl/files/doc/Fakty/Fakty_Pioneer_Obligacji_Strategicznych.pdf
Konwertowałem jednostki by chronić kapitał, nie chce umarzać bo szkoda mi tarczy podatkowej.
I czy ten spadek nie był spowodowany upadkiem banku Leman Brather – czy jak się go pisze.
Wykres jest o tyle dziwny żę cały czas był "płaski" w 2007r. a od połowy września do połowy grudnia stracił -25%
I czy ten spadek nie był spowodowany upadkiem banku Leman Brather – czy jak się go pisze.
Pod parasolem ma do wyboru:
•Pioneer Dochodu i Wzrostu Rynku Chińskiego
•Pioneer Dochodu i Wzrostu Regionu Pacyfiku
•Pioneer Akcji Rynków Wschodzących
•Pioneer Akcji Małych i Średnich Spółek Rynków Rozwiniętych
•Pioneer Akcji Rynków Dalekiego Wschodu
•Pioneer Akcji Europy Wschodniej
•Pioneer Obligacji Strategicznych
•Pioneer Absolutnej Stopy Zwrotu*
•Pioneer Surowców i Energii
Pierwsze pytanie: Po stabilizacji sytuacji na rynku w jakim w/w rynku widzi Pan najwieksze perspektywy wzrostu.
Drugie Pytanie: Mogłby Pan napisać dlaczego ten pionnier obligacja stategicznych tak traci??? - jak narazie całość kwoty mam tu ulokowane.
Proszę o pomoc
Zakupiłem jakiś czas temu jednostki funduszu Pioneer Akcji Rynków Wschodzących. Na początku tego roku konwertowałem całość rejestru na Pioneer Obligacji Strategicznych obydwa fundusze są pod parasolem - mój problem polega na tym że Pioneer Obligacji Strategicznych stracił w rok 25%!!! a ostatnia zmiana dzienna to mi minus 2%.
Prospekt informacyjny Obligacji Strategicznych jest tu:
http://www.pioneer.com.pl/files/doc/Fakty/Fakty_Pioneer_Obligacji_Strategicznych.pdf
Konwertowałem jednostki by chronić kapitał, nie chce umarzać bo szkoda mi tarczy podatkowej.
Wykres jest o tyle dziwny żę cały czas był "płaski" w 2007r. a od połowy września do połowy grudnia stracił -25%
Pod parasolem ma do wyboru:
•Pioneer Dochodu i Wzrostu Rynku Chińskiego
•Pioneer Dochodu i Wzrostu Regionu Pacyfiku
•Pioneer Akcji Rynków Wschodzących
•Pioneer Akcji Małych i Średnich Spółek Rynków Rozwiniętych
•Pioneer Akcji Rynków Dalekiego Wschodu
•Pioneer Akcji Europy Wschodniej
•Pioneer Obligacji Strategicznych
•Pioneer Absolutnej Stopy Zwrotu*
•Pioneer Surowców i Energii
Pierwsze pytanie: Po stabilizacji sytuacji na rynku w jakim w/w rynku widzi Pan najwieksze perspektywy wzrostu.
Drugie Pytanie: Mogłby Pan napisać dlaczego ten pionnier obligacja stategicznych tak traci??? - jak narazie całość kwoty mam tu ulokowane.
Proszę o pomoc
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- Pioneer Funduszy Globalnych SFIO draczka, 2009-01-17 20:06

|
|
|