Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Odzyskanie dlugu, pomocy!

Autor  |  radekkk [83.21.240.*]    2007-07-21 17:20
Witam, na poczatek zaczne od tego ze prowadze firme budowlana i musze powiedziec ze juz mi nerwy puszczaja na prywatnych ludzi. Piec tygodni temu podjelem sie wyremontowania mieszkania pod klucz w bloku, klientce bardzo zalerzalo na czasie bo miala dwa tygodnie na opuszczenie poprzedniego mieszkania i wprowadzenie sie do nowego, niestety na jej wymysly nie bylem w stanie wyrobic sie w tym czasie, ale dalem jej mieszkanie zastepcze do zakonczenia remontu, na poczatku mowila ze koszt remontu musi sie zmiescic w 7 tyś. ale ze wymyslala co chwila cos nowego, miedzy innymi malowalem pokoje po cztery
razy, bo nie udalo jej sie dobrac takiego koloru jaki chciala, to cena koncowa wyszla 9 tys. teraz kobieta powiedziala ze nie wyplaci mi pieniedzy (wypłacila tylko po 500 zl moim pracownikom) bo nie wyrobilem sie w terminie i ze uzgodniona cena byla inna, malo tego straszy mnie ze jesli bede sie domagal pieniedzy tyle co w rachunku
to zajmnie sie mna prokurator, kompletnie nie rozumiem jej postepowania i do czego tu prokurator, umowy wstepnej nie mielismy.
Na moja glowe to wystawiam jej rachunek z terminem do zaplaty na 7 dni, jesli po tym nie bedzie kasy na koncie wysylam upomnienia i oddaje sprawe do komornika (tyko jak to zrobic? czy najpierw musi byc sprawa w sadzie?)wszyscy mnie strasza ze jeszcze nikt przez sad nie odzyskal pieniedzy, prosze poradzic mi co mam zrobic.

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »