Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Oby nie było tak

Autor  |  ~ostrożny [213.134.166.*]    2012-02-13 13:10
Zobacz wątki dotyczące PSW CAPITAL
Zobacz profil PSW CAPITAL
że nowa emisja pójdzie na sfinansowanie dywidendy którą głównie łyknie większościowy.
Coś mi tu śmierdzi. Nowa emisja celem pozyskania kapitału i chęć wypłaty dywidendy, czyli pozbycie się tego kapitału. Mnie to osobiście wygląda na wypompowywanie kasy z firmy i wyciąganie kasy z drobnych. Kup Pan akcje za 0,80 a dostaniesz 0,15 dywidendy. Bezsens z punktu widzenia drobnicy, a Wy się tak podniecacie.
Zresztą i tak wiemy ze 11 mln zysku w 2011 to głównie zabieg księgowy. Czyli gotówki z zysku tak naprawdę w tej ilości nie ma.

Rozwadniają akcje a ludziska się cieszą - paranoja.
Ja bym się cieszył gdyby właśnie, nie było emisji, a zamiast dywidendy, kapitał zainwestowany w przejęcia.

Ciepłownie... OK tylko najpierw trzeba kupić, później zmodernizować, zainwestować i dopiero może później będzie z tego jakiś zysk. Wszystko kijem na wodzie pisane. Wszystko tak przekombinowane tylko w jednym moim zdaniem celu, wydymać drobnych.

Oczywiście to tylko i wyłącznie moja opinia.

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją. Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.