Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi

Obsługa w Getin Banku

Autor  |  ~Klient Banku [85.222.86.*]    2009-09-24 18:15
Witam,
Chciałbym się podzielić moim doświadczeniem jako Klient Banku.
Dziś pojawiłem sie w jednej z warszawskich placóweg z chęcia skorzystania z limitu debetowego w koncie. Podszedłem do stanowiska ,poinformowałem Doradcę o tym z czego chce skorzystac. Doradca zadal mi jedno pytanie: "czy mam dowod osobisty?" po czym nastała 15 minutowa cisza ze strony doradcy. Po tym czasie spytalem na czym stoimy,a doradca odpowiedzial ze szuka zalacznika-wniosku do procedury. Zapytalem z usmiechem czy wogole dostane jakies informacje na temat tego debetu, na co doradca sie spytal "to Pan nie chce wypelnic wniosku?". W tle co jakis czas przewijala sie Pani "doradca" ktora bardzo ostetacyjnie poprawiala sobie co jakis czas spodnie ktore zsuwaly jej sie z wiadomo czego uchylajac nieco wlasnie tego czegos, nie mowiac juz o bluzce z pepkiem i "boczkami" nie za atrakcyjnymi, na wierzchu.
Wyszedlem grzecznie dziekujac za obslugę. :) i udałem sie do drugiej placówki tego Banku.
Zostalem poproszony do stanowiska, rowniez zapytalem o dabet w koncie, na co Pani nie mowiac ze cos sprawdzi albo nie wie wyjela swoj "kajecik" i zaczela sprawdzac "krok po kroku" co powinna zrobic :)
A ze naleze do osob spokojnych, grzecznie siedzialem i czekalem.
Ku mojemu "zdziwieniu" zostalem zapytany gdzie pracuje, a co smieszniejsze jakie mam wynagrodzenie w tym miejscu pracy bo akurat doradczyni tez tam zlozyla swoje CV ale nie zadzwonili (i chwalmy Pana).
Pani sprawdzila moje wplywy na konto i stwierdzila ze w ostatnim miesiacu nie bylo wplywu. Oczywiscie powiedzialem ze to niemozliwe, sprawdzilismy to oboje. Okazalo sie ze Pani nie wprowadzila w filtrze zakresu dat o czym ja uprzejmie poinformowalem.
Niestety z przykroscia musze stwierdzic ze jesli chodzi o ten Bank, to obsluga klienta zostala zanizona do poziomu obslugi w Tesco, a spowodowane jest to niekompetencja pracownikow.
Oczywiscie jestem w stanie zrozumiec ze ten Pan czy Pani byli nowi, jednak calkowity brak rozmowy, faktycznego zainteresowania sie klientem, informacji o tym co sie teraz wykonuje zebym nie musial siedziec i sie zastanawiac na co teraz czekam, powoduje takie a nie inne u mnie odczucia.
Nie dziwie sie ze Getin Bank w najnowszym rankingu Forbsa pod wzgledem jakosci obslugi jest na przedostanim miejscu wsrod polskich bankow.
Pozdraawiam

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »