Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Niemoralna propozycja: upadłość konsumencka

Autor  |  ~schoppenka [89.239.66.*]    2011-02-04 09:12
+  Przeczytaj komentowany artykuł
"Należy chronić obywateli przed wykluczeniem poza margines życia społecznego, z drugiej jednak strony oddłużanie ludzi nieodpowiedzialnych jest niebezpieczne dla gospodarki."

Takiego steku bzdur to już dawno nie słyszałam. Oddłużenie mojej rodziny jest niebezpieczne dla gospodarki ? A na czym tak bardzo gospodarka straci, jak mnie oddłuży ? Ja już ponad 7 lat jestem przez długi wykluczona społecznie, zamiast pracować na swoją rodzinę, płacić podatki, przysparzać ojczyźnie dochodu, to ja siedzę jak ten ciul na zasiłkach bo jestem jedynie kosztem dla państwa. Do pracy się nie wybiorę bo te cholerne długi (pomijając że nie mam ich z własnej winy, z bankiem w sądzie wygrałam) nie pozwalają mi pracować, który pracodawca zatrudni bankruta za którym idą komornicy, firmy windykacyjne i ogólny smród ? Przez brak dobrej ustawy o upadłości konsumenckiej (to co jest teraz to kompletny bubel prawny) moja rodzina rozpadła się, mąż wyemigrował i owszem pracuje, ale na czarno bo jest ścigany Europejskim Tytułem Egzekucyjnym a jak jest z pracą na czarno, to chyba nawet przedszkolak wie, żadnej stabilności i tak naprawdę żadnej możliwości "stanięcia na nogach". Ja zostałam z trójką dzieci na karku, w imię tej obowiązującej ustawy o upadłości konsumenckiej nie mogę ogłosić upadłości bo jestem za biedna, nie mam majątku i nie mam z czego opłacić syndyka który powinien mnie zlicytować. Ponadto mieszkam w zadłużonym i nieremontowanych od ponad 7 lat mieszkaniu a w imię upadłości, funduje się mnie i moim dzieciom bezdomność, bo tylko na rok dostałabym kasę na wynajęcie mieszkania ale jednocześnie dostałabym garb w postaci zobowiązania spłaty wierzycieli przez okres 5do 7 lat i dopiero po tym okresie, jeśli będąc bezdomną udałoby mi się wywiązać z nałożonego garba, sąd dobrodusznie ogłosił by mnie oficjalnym bankrutem. Co zyskuje na tym ? Ano nic, mogę jedynie stracić dach nad głową dla dzieci a pewnie i również dzieci bo nasze państwo odbiera dzieci z byle powodu (tu powód by był, bo bezdomność jest chyba najlepszym powodem). Komornik już zdarł zemnie wszystko co mógł, nie posiadam nic co mógłby spieniężyć, kolejne egzekucje są umarzane a ja nawet nie mogę się przed sądami bronić bo sądy nie są skore do zwolnienia mnie od kosztów sadowych (ostatnio sąd stwierdził że skoro mam dochodu netto na głowę w rodzinie w wysokości 125 zł to stać mnie na zapłacenie 1750 zł kosztów sądowy a najlepiej żebym sprzedała mieszkanie na pokrycie tych kosztów, sąd chyba nie wie że nie można sprzedać zajętego w drodze egzekucji mieszkania).
Ale skoro naszemu Państwu opłaca się utrzymywać moją całą rodzinę, to już wybór Państwa. Cóż ja poradzę że w naszym chorym kraju dłużnik to od razu oszust i wyłudzać a więc bez prawa do amnestii.
zapraszam na stronę www.sklepowicz.pl są tam takie historie i dramaty ludzkie że się nawet autorom tego wątpliwego artykułu nie śniło. Zapraszam również do poparcia Ruchu Społecznego Pokrzywdzonych na stronę http://ruchspolecznyposzkodowanych.blogspot.com/

250 Wizytówek Premium za jedyne 14zł
dodatkowo metalowy wizytownik ZA DARMO!
Ponad 4000 gotowych wzorów do wyboru
Zamów teraz!
« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »