Nie chcemy pracować po 60-tce
myślę o zakończeniu aktywności zawodowej najszybciej jak to będzie możliwe, nie wiem dla jakich powodów miałabym pracować 50 lat; jeżeli aktualny system przyzwala na przechodzenie na emerytury osobom z 15 letnim stażem pracy - tych osób jest stanowczo za dużo; stąd też problemy i zagrożenie niewypłacalności Państwa. Obecnie mój staż pracy wynosi 25 lat, wychowując 5 dzieci, do osiągnięcia ustawowego wieku emerytalnego muszę przepracować jeszcze 17 lat - to absurd; aktualnie już moje pierwsze dzieci kończą studia i rozpoczynają aktywizację zawodową (dla podkreślenia nie stanowimy rodziny patologicznej, bez pomocy Państwa daliśmy radę i tak naprawdę w ogóle nie ma mowy w naszym kraju o polityce prorodzinnej, wg naszego Państwa to żadna wartość). Dla tych którzy pracują nad poprawą Ustawy o emeryturach; proponuję, iż zgodnie z Konstytucją, która mówi o równosci dla wszystkich obywateli; niech dobrze się zastanowią, czy tylko wiek powinien decydować o przejściu na emeryturę; a może w szczególności to lata pracy winny o tym decydować. Może to winien rozstrzygnąć Sąd, a może należy walczyć w UE.
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- Nie chcemy pracować po 60-tce ~kjhg, 2009-12-23 09:10
- wystarczyło zadać pytanie: jaką chcesz dostawać emeryturę. ~antydoradca, 2009-12-23 13:36
- Re: wystarczyło zadać pytanie: jaką chcesz dostawać emeryturę. atc_trader, 2009-12-29 17:57
- Nie chcemy pracować po 60-tce ~szarotka, 2010-01-17 20:36

|
|
|
|