Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Ksiega wieczysta - Rodzina Na Swoim.

Autor tego wątku ograniczył dyskusję tylko do zarejestrowanych użytkowników forumAutor  |  michalduda [83.28.168.*]    2009-04-24 15:00
Witam!
Panie Boguslawie prosze o pomoc. Staram sie z zona o kredyt dofinansowany przez panstwo na zakup mieszkania. Zlozylem wszystkie dokumenty w banku PKO BP, wszystko jest wpozatku, mamy zdolnosc finansowa i nie ma problemu z dostaniem kredytu. Mam problem z ksiega wieczysta, poniewaz jest ksiega wieczysta, ale do calego piecio rodzinnego domu i dzialki, a nie do odrebnego mieszkania. Wlasciciele posiadaja akt wlasnosci - bo jest to ich wlasnosc. Z obecnej ksiegi wynika, ze to mieszkanie jest udzialem w bloku. Do sedna, staram sie o ten kredyt w miescie X, ale pani, ktora tam sie tym zajmuje widzi jakies problemy. Dzwonilem do oddzialu tego samego banku w miescie Y i kobieta powiedziala mi, ze jest mozliwosc dostania tego kredytu tylko trzeba go zabiezpieczyc. Wczesniej nie wspomnialem, ze moi rodzice chce za mnie poswiadczyc i mozemy go zabezpieczyc polem, dzialka lub domem. Pani w miescie X juz od ponad tygodnia sprawdza czy jest to mozeliwe i dalej nie wiem co robic.
Mam nadzieje, ze zrozumie Pan o co mi chodzi i z gory dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam.

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »