Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Kredytobiorca w śpiączce - bank każe płacić

Autor  |  przemekha [89.171.165.*]    2012-02-02 20:36
Witam serdecznie,
mam problem z jednym z nowych banków. Mój ojciec ma tam kredyt - jest jedynym kredytobiorcą. Niestety tydzień temu uległ wypadkowi i jest w ciężkim stanie. Lekarze utrzymują go w śpiączce farmakologicznej. W tym stanie będzie jeszcze przez kilka dni, ale w szpitalu spędzi jeszcze najbliższe miesiące (ma bardzo poważne obrażenia).
Właśnie dostałem do domu wezwanie do zapłaty zaległej raty. Byłem tym zaskoczony. Nie wiedziałem, że ojciec wziął jakiś kredyt. W końcu przeszukałem dokumenty i odnalazłem umowę kredytową. Kredyt był ubezpieczony. W szpitalu otrzymałem zaświadczenie o stanie zdrowia taty i poszedłem do placówki. Chciałem poinformować bank o sytuacji i prosić o to, by zgodzili się na wstrzymanie spłatę kredytu (na trzy miesiące). Nie stać mnie na to, żeby spłacać jeszcze jeden kredyt, bo sam spłacam mieszkanie. Nie mam dostępu do taty konta, więc nie mogę nawet wypłacić pieniędzy i spłacić kolejnych rat. Dodam, że nie chcę, żeby ubezpieczyciel płacił te raty. Złożyłem wszystkie dokumenty, zaświadczenia i podanie. Po wstępnej konsultacji oddziału z centralą, otrzymałem ustną informację, że da się sprawę załatwić po mojej myśli. Niestety po dwóch w słuchawce usłyszałem, że mam płacić, bo jak nie to będą kary a potem komornik wejdzie na konto ojca i ściągnie, to co im się należy. Czy mogę coś w tej sprawie zrobić? Czy jest jakieś pole manewru? Proszę pomóżcie, albo wskażcie jakiegoś eksperta, który będzie mógł mi pomóc.

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
  • Kredytobiorca w śpiączce - bank każe płacić przemekha, 2012-02-02 20:36