kredyt "rodzina na swoim" dla małżeństwa pracującego w Anglii
Autor | bosyl [85.89.190.*]
2010-01-12 11:04
Witam. Mój syn i synowa pracują legalnie w Anglii. Oboje posiadają umowę o pracę na czas nieokreślony - zarabiają po ok. 1000 funtów miesięcznie. Z własnych środków budują w Polsce dom jednorodzinny o powierzchni 103 m.kw. Na dzień dzisiejszy dom jest w stanie surowym zamkniętym i w celu zakończenia budowy potrzebują jeszcze ok. 150.000zł. Na ten cel chcieliby wziąć kredyt z programu "rodzina na swoim" - w przypadku gdyby dzieci nie posiadały zdolności kredytowej ja wraz z mężem przystąpilibyśmy do tego kredytu. Ja jestem emerytką i pobieram świadczenie miesięcznie 1730zł natomast mąż jest czynny zawodowo i jego miesięczne dochody to ok. 7.000zł netto. Najstarszym uczestnikiem kredytu byby mój mąż, który ma obecnie 60 lat. Zasięgałam opinii w kilku bankach (m.in. Getin Bank; PKO BP) oraz u eksperta Open Finance i dowiedziałam się, że żaden z banków nie udziela kredytów w ramach programu "rodzina na swoim" osobom, które uzyskują dochody poza granicami kraju. Dziwi natomiast, że żaden z banków nie widzi przeszkód w udzieleniu dzieciom kredytu hipotecznego na zasadach ogólnych, nawet bez naszego udziału. Proszę o informację, czy znany jest Panu bank, który w tej konkretnej sytuacji udzieliłby nam kredytu w wysokości 150.000zł na okres 8 lat? Pozdrawiam.
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- kredyt "rodzina na swoim" dla małżeństwa pracującego w Anglii bosyl, 2010-01-12 11:04
- Re: kredyt "rodzina na swoim" dla małżeństwa pracującego w Ang bogus, 2010-01-22 11:26

|
|
|
|