Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

KREDYT MIESZK. W LUKASIE - HORROR!

Autor  |  ~sh_001 [80.72.38.*]    2007-06-18 12:46
Miałem konto i kredyt mieszkaniowy w LUKAS BANK. Konto OK, bardzo dobre.
Ale z kredytem jest horror, jeżeli chcesz spłacić przed czasem lub przenieść do innego banku (czyli spłacic kredytem z innego banku).
Nie można załatwić żadnego dokumentu od ręki i w oddziale. Jak się chce np. standardowe zaświadczenie o stanie zadłużenia kredytu i niezaleganiu ze spłatami trzba napisać pismo i czekać. Powinno przyjść po max. 2 tygodniach, ale ponieważ onio wiedzą, że ten papier jest wymagany przez inny bank przy kredycie konsolidacyjnym nie przysyłąją wcale, jeśli się nie reklamuje albo po 8-10 tygodniach. Najczęściej to celowo olewają. Miałem tak 3 razy, za każdym razem jak potrzebowałem.
Kiedy już sie reklamuje, zagrozi sądem itp. wtedy wystawiają w oddziale w ciągu 1-2 dni. Z tym, że trzeba chodzić do oddziałuwiele razy i pytać, czy już jest, bo nie daj numerów telefonu kliento (pani powiedziała, że nie dają, bo "by ludzie do nich dzwonili").
O każdy zasrany dokument trzeba czekać kilka tygodni zeby sprawdzić , czy przyślą, czy oleją. Wreszcie udało mi się spłacic ten kredyt, ale ( już 3,5 miesiąca minęło) wciaż nie mogę doprosić się o rozliczenie mojej nadpłaty kilkudziesięciu złotych.
Mógłbym jeszcze dużo na ten temat, ale nakręciłem się i mnie zaraz szlag trafi jak nie ochłonę. Kilka miesięcy się z nimi użerałem. Przestrzegam!

Nowość na polskim rynku butów klasycznych
Salon LODING w warszawskiej Galerii Mokotów
to pierwszy w Europie Środkowo-Wschodniej
salon z ekskluzywnym francuskim obuwiem i odzieżą
dla mężczyzn

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
« Poprzednia strona     1 2 3 4     Następna strona »