Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Koszty sprowadzenia samochodów z krajów Unii Europejskiej

Autor  |  ~Dużo byłoby pisać... [195.149.100.*]    2011-09-12 22:33
+  Przeczytaj komentowany artykuł
Podstawą do obliczania należności jakie musimy zapłacić przywożąc samochód do Polski z krajów UE jest wartość pojazdu, uwidoczniona na fakturze lub umowie kupna-sprzedaży. Od ceny tej odlicza się wówczas współczynnik VAT oraz akcyzy.................................................a prawda w naszych Urzędach Celnych wygląda troszkę inaczej???!!!!!!
Ja sprowadziłem uszkodzoną w bok Toyotę Yaris z 2002r,samochód o własnych siłach wjechał na lawetę i zapłaciłem za niego700euro z fakturą w serwisie autoryzowanym a i tak mi tej ceny nie uwzględniono...czyli prawdziwy rachunek tak na prawdę jest guzik warty,bo UC narzucił swoją cenę od której musiałem zapłacić akcyzę i nie brali pod uwagę tego ze jest uszkodzony bo nie widac tego gołym okiem tylko trzeba wziąć rzeczoznawcę którego tez podważą.Więc wniosek z tego taki że przed zapłatą akcyzy trzeba się dowiedziec ile nasze auto jest warte w UC a nie ile za niego faktycznie zapłaciliśmy.I tak człowiek zmuszony jest do oszustwa przez nasz kochany kraj.

250 Wizytówek Premium za jedyne 14zł
dodatkowo metalowy wizytownik ZA DARMO!
Ponad 4000 gotowych wzorów do wyboru
Zamów teraz!
« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
« Poprzednia strona     1 2     Następna strona »