Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

koszty egzekucyjne komornika od wierzyciela

Autor  |  aga999 [89.228.218.*]    2009-06-01 19:31
witam
poprosiłabym o odpowiedź na moje pytanie...
mam 2 wyroki z Sądu Pracy -pierwszy dotyczy zaległych pensji ,których nie wypłacił mi pracodawca,drugi za pracę w godzinach nadliczbowych.
Sciągnięcie należnych mi pieniedzy złożyłam do komornika.Po 2 latach komornikowi "udało się"wyegzekwowac od mojego byłego pracodawcy 450zł{za pierwszy wyrok} i 480zł{za drugi wyrok}.Komornik w planie podziału sciagniętych należności od każdej z kwot odliczył mi koszty egzekucyjne w kwocie 227,54-czyli
1.od kwoty450zł odciągnięto 227,54czyli koszty egzekucyjne + koszty gotówkowe i koszty przelewu
2.od kwoty 480 zł odciagnieto również 227,54 czyli znów koszty egzekucyjne +koszty gotówkowe i koszty przelewu
Dodam że kwota którą winien jest mi pracodawca wynosi 12000 zł.
Moje pytanie brzmi-czy komornik od tych ściągnietych kwot mógł odliczyć koszty egzekucyjne jeśli wyroki są z Sądu Pracy?Czy tymi kosztami nie powinien obciązyć dłużnika?
I czy jeśli kiedykolwiek uda sie komornikowi odzyskać moje pieniądze od pracodawcy np.w kwotach po 500 zł i od kazdej odliczy 227zł -to ja nigdy nie odzyskam kwoty 12000-ponieważ ok50% pobierze komornik?
Bardzo proszę o odpowiedź i serdecznie pozdrawiam.
{uzyskanie informacji na ten temat w sądzie czy w biurze komornika graniczy z cudem}

250 Wizytówek Premium za jedyne 14zł
dodatkowo metalowy wizytownik ZA DARMO!
Ponad 4000 gotowych wzorów do wyboru
Zamów teraz!
« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »