Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi

Kompensata a zajęcie komornicze

Autor tego wątku ograniczył dyskusję tylko do zarejestrowanych użytkowników forumAutor  |  andzix [83.14.108.*]    2009-12-09 19:23
Witam!

Firma, z którą współpracuję (na zasadzie ajencji) co miesiąc przeprowadza promocje na wybrane towary, obniżając ich ceny. Codziennie pomniejszam wpłatę do sieci o tzw. "kwotę zwrotu", która stanowi wyrównanie moich strat z racji promocji.
Raz w miesiącu wystawiam sieci fakturę na sumę wszystkich kwot zwrotu. Sposób płatności faktury to KOMPENSATA.
Moje konto firmowe, na które firma powinna przelewać pieniądze jest zablokowane przez komornika. Jednak aby uniknąć zbędnych kosztów pieniądze są przekazywane bezpośrednio komornikowi (tak mi tłumaczono).
"Kwoty zwrotu" codziennie zostają u mnie, więc po wystawieniu faktury na ich sumę, pieniędzy po raz drugi dostać nie powinnam. Jednak okazuje się, że sieć co miesiąc wpłaca kwotę kompensaty komornikowi, a mnie tym samym rośnie zadłużenie w stosunku do sieci... Czy to jest zgodne z prawem? Przecież wspomniana kompensata stanowi wyrównanie moich strat, a nie dochód...
Bardzo proszę o pomoc, gdyż firma upomina się o swoje pieniadze, a ja uważam, że płacić nie powinnam...

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
  • Kompensata a zajęcie komornicze andzix, 2009-12-09 19:23