Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi

Jka to możliwe? zwroty podatu za dziecko

Autor  |  ~Łukasz [83.26.106.*]    2010-02-17 23:39
Witam...
Mam taka sytuacje, ze w ubiegłym roku urodziła nam sie córeczka w kwietniu. Na dzień dzisiejszy nie jestem razem z matka dziecka, nie jest moja żoną, ani nie była i moje pytanie jest takie.

Chciałem sie rozliczyć z podatku rocznego za dziecko tak samo uzgodniłem z matka dziecka, dodam ze cały czas pracuje, a matka dziecka nie, nie ma żadnego dochodu, na dziecko nie są nałożone alimenty, dobrowolnie płace. dziś dzwoniłem do matki dziecka i ona mi powiedziała ze sie rozliczyła z podatku swojego i za dziecko i oto moje pytanie: jeśli matka dziecka w ubiegłym roku pracowała tylko 1 miesiąc (styczeń) i ponoć do porodu miała płacone chorobowe ( poród w kwietniu 7 ) to jak to możliwe jest ze ona może za dziecko sie rozliczyć jeśli nie miała dość podatku odprowadzonego, jeśli miała tylko jedne miesiąc przepracowany i te ponoć chorobowe do porodu, nie wiem czy dostawała macierzyński, mi mówiła ze nie... Jeśli należy jej sie zwrot podatku za dziecko? to czy dostanie w pełni za 8 miesięcy ubiegłego roku zwrot za dziecko, czy tylko ta cześć tyle co miała odprowadzony podatek?? Czy nie musi bym pewna kwota podatku odprowadzona żeby było można sie rozliczać ??

Dziękuje z góry...

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »