Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

jak zmusić do wystawienia rachunku ??

Autor  |  morda_solare [87.205.51.*]    2007-04-18 21:10
witam, mam takie pytanie, a może ktoś mi wskarze gdzi uzyskam odpowiedź ? złożyłem zamówienie na towar, towar otrzymałem i z kontrahentem umówiliśmy się że wpłacę pieniądze (naiwny czy wierzący w uczciwość innych, to chyba prawie to sam ) ,ale poczekamy z rachunkiem za towar na sprawdzenie czy wszystko jest ok, żeby ewnetualne problemy zostały usunięte i potem dostanę rachunek.niestety pojawiły sie małe wady ,ale mój kontrahent niechce ani wystawić rachunku, ani wymienić wadliwego towaru, czy wystawienie rachunku jest obowiązkowe (zapłaci podatek, zapewne dlatego niechce wystawić rachunku) czy można go jakoś do tego zmusić ? . czy można go postraszyć US ?czy można go zgłośić do urzędu skarbowego ? można z tym coś zrobić ? postraszyć urzędem skarbowym, a może wogóle na niego donieść , niech go sprawdzą ? a może zrobić naprawę na własny rachunek i kontrahentowi wystawić rachunek, czy taki rachunek będzie pełnoprawny bez jego podpisu ? czy pieniądze wydane na naprawę w takiej sytuacji są do odzyskania ?

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
  • jak zmusić do wystawienia rachunku ?? morda_solare, 2007-04-18 21:10