InterRisk ubezpieczenie samochód
Autor | ~Niezadowolona [89.17.238.*]
2010-03-04 15:01
Mam pytanie, mam ubezpieczony samochód w interRisku prawie rok i w listopadzie miałam kolizje. Samochód niby "poszkodowanego" uciekł z miejsca zdarzenia, a ja nie czułam by we mnie uderzył ani nie miałam śladu by uległ potrąceniu, wiec odjechałam. Za dwa tygodnie przyszedł wieczorem policjant do mnie, a że mnie w domu nie było tylko była siostra i mama więc podpytał kto ma w domu prawko bo niby samochód spowodował wypadek. Nawet nie wiedział czy to kobieta prowadziła czy mężczyzna i nie chciał nic powiedzieć po za tym ze niby "poszkodowanemu" zależy na odszkodowaniu i chce to załatwić sprawę po cichu. Dowiedziawszy się że mogłam prowadzić i że jestem na spacerze z pieskiem zaczął mnie szukać i znalazł. Najpierw pytał się czy nie byłam świadkiem kolizji aż nagle okazało się że jestem jako podejrzana. Oglądał samochód do latarki i stwierdził że mogło to być, nie brał pod uwagę że samochód ma już 12 lat i nie jest już nowy, jest również z drugiej ręki, więc idzie wszystko dopasować do danej sytuacji. Następnie zaprosił mnie do samochodu i wypisał mi wezwanie na komisariat, strasząc że jak się nie przyznam to pójdę do sądu i zapłacę więcej a tak to skończy się na małej kwocie. Po czym jak zeznawałam nawet nie chciał słyszeć że niby "poszkodowany" wyprzedzał na skrzyżowaniu tylko że ja wyjechałam z podporządkowanej. I myślałam że wszystko się skończy na zapłaceniu tej kary bo rozprawa ma być 16 marca gdyby nie to że dostałam pisemko z interRisku że mam zapłacić 991zł bo oni wypłacili poszkodowanemu, inaczej wezwą mnie na drogę sądową. Chciałam się spytać czy według prawa mają prawą żądać ode mnie takiej kasy nim mam wyrok czy wogule mają prawo wyciągać kasę ode mnie przecież po to płaciłam ubezpieczenie że to oni mają pokryć koszty naprawy, a w oskarżeniu nic nie pisze o tym że nie było mnie na miejscu wypadku ani "poszkodowanego" tylko o spowodowanie wykroczenia? Jeśli ktoś wie coś na ten temat to bardzo proszę o odpowiedź i poradę co powinnam teraz zrobić i jak się zachować.
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- InterRisk ubezpieczenie samochód ~Niezadowolona, 2010-03-04 15:01
- Re: InterRisk ubezpieczenie samochód ~uhh, 2010-03-04 15:54

|
|
|
|