Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Do doradców Eurotaxu proszę się nie ośmieszać

Autor  |  ~Nemez [83.8.160.*]    2011-11-22 12:51
Czytam w większosci te bzdury od doradców i prawnych podporach eurotaxu.
Prosze wyjaśnić mi taką sytuacje:
3 lata wcześniej rozliczałem sie w eurotaxie, trzeba udzielić pełnomocnictwa, podejrzewam że większość osób nie wie iż to pełnomocnictwo obowiązuje do odwołania a więc teoretycznie do końca życia, jeśli samemu tego pełnomocnictwa nie cofniemy. Na zwrot czekałem około 8 miesięcy, gdzie znajomi rozliczający się w innych biurach średnio 3 miesiace bo złożeniu deklaracji.
W tym roku postanowiłem rozliczyc się w innym biurze, co się okazało, termin też był długi ale ze wzgledu na... eurotax. Okazało się ,ze eurotax jest upoważniony do odbierania moich pieniędzy, podczas gdy rozliczyłem się w innej firmie, zapłaciłem tej firmie za usługe, firma ta wywiązała sie ze swoich obowiązków, i przekazała mi informacje że poieniądze zostały wysłane w maju na konto które było podane wcześniej, czyli eurotaxu. Chyba powinnienem podpisywać co roku umowę z tą firmą, z wyrazeniem zgody że chce się rozliczać w eurotaxie, a tak rozliczyłem się w innej firmie, pieniądze zostały przelane na konto eurotaxu, jak to jest mozliwe, ze tamta firma nie mogła nawet zmienić numeru konta, bo inna firma(eurotax) jest upoważniona tylko do zmian takich rzeczy, dodam też że korespondencja z urzędu holenderskiego też poszła do eurotaxu. Po rozmowie telefonicznej z eurotaxem, okazuje się że pieniądze mogły wpłynąć na konto ich partnera( jakiego partnera nic nie ma o tym w umowie), i na pewno tak się stało, ponieważ oni zmienili swój numer konta na nowy, a w urzędzie pozostał stary nr który jak twierdzą należy do ich tajemniczego partnera, czyli nielegalnie obracają moimi pieniędzmi. I robią tak z każdym, po prostu każdy zwrot idzie na ich konto, rośnie sobie około pół roku (średni czas trzymania na lokacie) na procencie, i dopiero wypłacają zwrot na Wasze konta, i przy okazji jeszcze odliczają od tego prowizje, prawda jest taka że jedyne za co się im płaci to za tłumaczenie, Urząd podatkowy co roku udostępnia program rozliczeniowy, wystarczy znać język. Teraz, powiedzieli że do 15 grudnia się ze mną skontaktują ,w co już nie wierze, natomiast mam parę argumentów przeciwko firmie, wrocław jest niedaleko, więc na pewno odwiedze siedzibe zacnego eurotaxu, jeszcze w listopadzie, zobaczymy jak się będziecie tłumaczyć z tego procederu na żywo, a nie zbywając mnie przez telefon " skontaktujemy się z panem", zerujecie na niewiedzy ludzkiej i taka jest prawda. Ale będziecie mieli problem ze mną , ponieważ mam twarde dowody na temat waszej wątpliwej uczciwości.

Auta dla Firm w Super Ofercie!

Fiat Professional : Ducato, Doblo, Scudo, Fiorino
Sprawdź rabaty w Viamot – Dealer w Krakowie!

« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »
  • Do doradców Eurotaxu proszę się nie ośmieszać ~Nemez, 2011-11-22 12:51
  • Re: doradca_euro-tax.pl, 2011-11-29 00:30