Dalsza budowa prtfela, a aktualna strata...
Autor | draczka [83.11.239.*]
2008-12-15 18:49
Dzień Dobry,
We wrzesniu 2007r zainwestowałem 40% pieniązków w fundusze akcyjne (80% w TFI inwstujących na GPW i 20% w TFI inwestujących na rynkach rozwijających się i dalekiego wschodu) obecnie jestem 60% na portfelu do tył...
W tym miesiącu zainswtsowałem 15% w lokate bankową i 10% w produkt strukturyzowany (akcje, surowce, waluty, infrastruktura),
W gotówce na avista mam jeszcze 35% gotówki,
I teraz najwazniejsza dle mnie pytanie czy zacząc już dokupować jednostki funduszy akcyjnych które już posiadam ( wydaje sie za jak możemy spaść w dół to już nie wiele bo ile można spadać-wieć potencialny spadek akceptuje) w celu uśredniania?
Jeżeli tak to w jakich odstępach czasowych wchodzić w fundusze,
Chyba że widzi Pan inne rozwiązanie np. takie zeby o tych funduszach zapomnieć i zainwestować w nowe produkty...?
O kwotach nie pisałęm ale mogę powiedzięc że to kwoty bardzo znaczące.
Proszę o pomoc.
We wrzesniu 2007r zainwestowałem 40% pieniązków w fundusze akcyjne (80% w TFI inwstujących na GPW i 20% w TFI inwestujących na rynkach rozwijających się i dalekiego wschodu) obecnie jestem 60% na portfelu do tył...
W tym miesiącu zainswtsowałem 15% w lokate bankową i 10% w produkt strukturyzowany (akcje, surowce, waluty, infrastruktura),
W gotówce na avista mam jeszcze 35% gotówki,
I teraz najwazniejsza dle mnie pytanie czy zacząc już dokupować jednostki funduszy akcyjnych które już posiadam ( wydaje sie za jak możemy spaść w dół to już nie wiele bo ile można spadać-wieć potencialny spadek akceptuje) w celu uśredniania?
Jeżeli tak to w jakich odstępach czasowych wchodzić w fundusze,
Chyba że widzi Pan inne rozwiązanie np. takie zeby o tych funduszach zapomnieć i zainwestować w nowe produkty...?
O kwotach nie pisałęm ale mogę powiedzięc że to kwoty bardzo znaczące.
Proszę o pomoc.
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- Dalsza budowa prtfela, a aktualna strata... draczka, 2008-12-15 18:49
- Re: Dalsza budowa prtfela, a aktualna strata... bernard_waszczyk, 2008-12-18 10:58
- Re: Dalsza budowa prtfela, a aktualna strata... draczka, 2008-12-20 13:37
- Re: Dalsza budowa prtfela, a aktualna strata... bernard_waszczyk, 2008-12-22 11:10
- Re: Dalsza budowa prtfela, a aktualna strata... draczka, 2008-12-22 07:21
- Re: Dalsza budowa prtfela, a aktualna strata... bernard_waszczyk, 2008-12-22 09:33
- Re: Dalsza budowa prtfela, a aktualna strata... draczka, 2008-12-26 09:38

|
|
|