bylem dzis u dwoch doradcow..
Autor | freesamen [194.0.100.*]
2007-10-12 20:19
jak w tytule.
Bylem dzis u dwoch doradcow w "expander" oraz w "axa"
i chcialem sie cos wiecej dowiedziec jak zainwestowac pieniadze.
w expanderze mi proponowala nie wiem czy tak to sie nazywa, czy tylko tak to ona nazwala, ale chodzilo o "fundusz funduszy" zwany AXA
wygladalo to mniej wiecej tak ze powiedziala ze jest to takjakby zbior parasoli
ze mam kase np w pieciu parasolach np legg manson, noble, ing itd i w kazdym z nich tam moge miec akcyjne/zrownowazone/stabilnego wzrostu/obligacje/rynku pienieznego
i podobno moglbym sobie skakc i zmieniac bez problemu zarowno spolki jak i ich fundusze gdy widze ze jedno spada a drugie zyskuje na wartosci itd..
co o tym myslisz warta cos takiego? tylko ze to jest na czas okreslony na 2 lata i wlasnie nie wiem co by bylo gdyby minelo 2 lata i bym musial np sprzedac to a by wtedy byla korekta, i nie oplacalo by mi sie to kompletnie.
(zapomnialem o to spytac);/
a gdy bylem w firmie AXA
i powiedzialem ze chcialbym zainwestowac w jakies fundusze (ok 5 lat).
to mi mowila o jakis "ubezpieczeniach na zycie z ubezpieczeniowymi funduszami kapitalowymi"
a ja nie chcialem zadnego ubezpieczenia na zycie.
po prostu chcialem zainwestowac w jakis parasol, lub aby mi powiedziala co mysli o tym co mi powiedziala wczesniej przedstawicielka expandera.
Emil moglbys mi pomoc? bylbym Ci wielce wdzieczny.
mozna np gdzies wziac taki parasol zebym mial tam np:
noble fund mieszany (fundusze zrownowazone)
noble fund akcji (fundusze akcji)
jakiegos MISia
i np jeszcze cos?
Powiedz mi przedewszystkim czy warto sie pchac w cos takiego jak te "fundusze funduszy" bo mi to bardzo zachwalala ale to jest jak mowie na 2 lata i nie wiem co by sie stalo gdyby wtedy byla np korekta.
oraz czy ma znaczenie to czy powierzam swoje pieniadze np jakims doradcom czy odrazu do tej firmy np AXA, czy jeszcze w jakims banku
(np gdybym to samo mial inwestowac tylko przez "rozne rece" to czy mialo by to jakis wplyw czy to by na jedno wyszlo gdzie bym nie poszedl?
Bylem dzis u dwoch doradcow w "expander" oraz w "axa"
i chcialem sie cos wiecej dowiedziec jak zainwestowac pieniadze.
w expanderze mi proponowala nie wiem czy tak to sie nazywa, czy tylko tak to ona nazwala, ale chodzilo o "fundusz funduszy" zwany AXA
wygladalo to mniej wiecej tak ze powiedziala ze jest to takjakby zbior parasoli
ze mam kase np w pieciu parasolach np legg manson, noble, ing itd i w kazdym z nich tam moge miec akcyjne/zrownowazone/stabilnego wzrostu/obligacje/rynku pienieznego
i podobno moglbym sobie skakc i zmieniac bez problemu zarowno spolki jak i ich fundusze gdy widze ze jedno spada a drugie zyskuje na wartosci itd..
co o tym myslisz warta cos takiego? tylko ze to jest na czas okreslony na 2 lata i wlasnie nie wiem co by bylo gdyby minelo 2 lata i bym musial np sprzedac to a by wtedy byla korekta, i nie oplacalo by mi sie to kompletnie.
(zapomnialem o to spytac);/
a gdy bylem w firmie AXA
i powiedzialem ze chcialbym zainwestowac w jakies fundusze (ok 5 lat).
to mi mowila o jakis "ubezpieczeniach na zycie z ubezpieczeniowymi funduszami kapitalowymi"
a ja nie chcialem zadnego ubezpieczenia na zycie.
po prostu chcialem zainwestowac w jakis parasol, lub aby mi powiedziala co mysli o tym co mi powiedziala wczesniej przedstawicielka expandera.
Emil moglbys mi pomoc? bylbym Ci wielce wdzieczny.
mozna np gdzies wziac taki parasol zebym mial tam np:
noble fund mieszany (fundusze zrownowazone)
noble fund akcji (fundusze akcji)
jakiegos MISia
i np jeszcze cos?
Powiedz mi przedewszystkim czy warto sie pchac w cos takiego jak te "fundusze funduszy" bo mi to bardzo zachwalala ale to jest jak mowie na 2 lata i nie wiem co by sie stalo gdyby wtedy byla np korekta.
oraz czy ma znaczenie to czy powierzam swoje pieniadze np jakims doradcom czy odrazu do tej firmy np AXA, czy jeszcze w jakims banku
(np gdybym to samo mial inwestowac tylko przez "rozne rece" to czy mialo by to jakis wplyw czy to by na jedno wyszlo gdzie bym nie poszedl?
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- bylem dzis u dwoch doradcow.. freesamen, 2007-10-12 20:19
- Re: bylem dzis u dwoch doradcow.. emil_szweda, 2007-10-24 13:23

|
|
|