bank zgubił umowę i weksel
Autor | zuzka1 [83.26.14.*]
2009-11-02 14:21
W lipcu 2009 podpisałam umowę kredytową hipoteczną , 1 października byłam u notariusza, 5 października złożyłam w banku dyspozycję wypłaty kredytu i akt notarialny. Bank środków nie wypłacił,nie informując mnie dlaczego, a 14 października dowiedziałam się że bank zgubił jakieś dokumenty i mam iśc do banku je podpisać.Okazało się, że czeka na mnie do podpisu umowa kredytowa ( 1 egzempl ) weksel in blanco i deklaracja wekslowa, bo tamte uległy zagubieniu gdy bank przenosił centralę z miasta do miasta.Na umowie nie było napisane, że to duplikat umowy, miała ona datę lipcową, nie dostałam również pisma ( prosiłam o nie ) od banku, że taka sytuacja miała miejsce .W banku powiedziano, że pismo sporządzą później i mi przyślą pocztą( nie dostałam go).Podpisałam tę umowę, bo w akcie notarialnym zobowiązałam się do 31 pażdzier. do zapłaty developerowi pieniędzy i czas naglił, a Panie w banku dały mi do zrozumienia,że mogę mieć kłopoty jak tych dokumentów nie podpiszę ( że bank może chcieć jeszcze raz mnie weryfikować i nie wypłaci tych pieniedzy itp.) Bank ma komplet dokumentów podpisanych z datą lipcową ( jakby co to jest kryty,że nic nie zgubił ), a ja się boję że ktoś znajdzie te dokumenty i weksel i je wykorzysta.Czy moje obawy są słuszne i co mam robić? Mam jeszcze takie podejrzenia,że bank wcześniej już wiedział, że zgubił te dokumenty , przed moją wizytą u notariusza, bo próbował ją odwlec twierdząc,że musi przepisać uumowę , bo weszli w fuzję z innym bankiem, ale ostatecznie po 2 tygodniach mamienia mnie stwierdzili, że mogę iść z tą co mam.Celowo wyczekali taki moment, że będę przyparta do muru.
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- bank zgubił umowę i weksel zuzka1, 2009-11-02 14:21
- Re: bank zgubił umowę i weksel bogus, 2009-11-17 11:19

|
|
|
|